Wysłany: Sro Sty 16, 2008 22:24 [R25i 1.4 01r.]wycieki plynu chlodniczego z silnika
witam. jestem na tymn forum nowy i niestety nie jestem samochodowym ekspertem dlatego zwracam sie o ponoc i prosze o wyrozumialosc dla malo fachowego slownictwa:)
mam R25 juz prawie rok i od jakis 3mies. zauwarzylem ze wycieka plyn chlodniczy i to w dziwny sposob bo w garazu mialem plamy tak po srodku silnika...tak jakby na wysokosci przewodow dochodzacych do silnika ale na przewodach nie bylo sladu.sprawdzalem z gory i z dolu i nic! mimo obaw zastosowalem uszczelniacz i przez 1,5mies. bylo ok a teraz na nowo zaczyna leciec i sam nie wiem dokladnie czy to plyn chlodniczy czy olej?! pomozecie?!
[R25 1.4 bezyna,2001r.]
Ostatnio zmieniony przez pasterz18 Czw Sty 17, 2008 00:05, w całości zmieniany 5 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 22:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
--------------------------------------------------
dopisek od moderatora:
pasterz18 jeśli chcesz, by temat nadal funkcjonował i nadal chcesz uzyskiwać
odpowiedzi na swoje pytanie to popraw proszę nazwę tematu na
obowiązującą na naszym forum (użyj funkcji w swoim pierwszym poście) ...
... a wystarczyło przeczytać TO
--------------------------------------------------
w jaki sposób możemy Ci pomóc jeśli nie wiemy nawet o jakim silniku piszesz
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
ja bym nie lal zadnego wynalazku do ukladu chlodzenia, takie preparaty to sie nadaja do pojazdow typu zuk,
skoro masz gdzies wyciek to musisz go namierzyc, ogladnie plam pod silnikiem moze sporo naprowadzic, ale plyn czasami moze leciec po przewodzie i wprowadzac Cie w blad
do sprawdzenia wszystkie polaczenia ukladu chlodzenia, potem uszczelka kolektora ssacego, a na koncu glowica
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
no bylem u mechanika i twierdzil ze nic nie widac...bylem tez w firmie zajmujacej sie diagnoza chlodnic i tez nic nie wykryli...sam juz nie wiem co robic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum