Wysłany: Sro Mar 12, 2008 23:46 [R220 SDI] Podświetlanie stacyjki
Hej. Kiedyś stacyjka była podświetlana (to czerwone kółeczko), a od niedawna zauważyłem że się nie podświetla. Pewnie się przepaliła żarówka. Czy ktoś ją wymieniał i wie jak to zrobić i na jaką wymienić?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 23:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żarówka wymieniona. Z początku nie wiedziałem gdzie ona w ogóle jest ale po dłuższych oględzinach zauważyłem że od tyłu stacyjki (za plastikowym pierścieniem) idzie kabelek do żaróweczki (12V, 1.2W) która jest wtyknięta w stacyjkę (w plastikowym kołnierzu). Wymieniłem ją i pięknie stacyjka się już podświetla
Zaciekawił mnie tylko ten plastikowy pierścień. Są do niego poprowadzone dwa kabelki. Po zdjęciu obudowy widać jakieś zwoje. Może to element immobilizera?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum