chyba najlepszy sposób to wstawić cycykator do nabulgotnicy...
- zwiększenie momentu obrotowego
- zwiększenie prędkości maksymalnej
- lepsza dynamika auta, szybsze wyprzedzanie, dłuższe biegi
- przyrost mocy aż do 30% nie uszkadzając przy tym w żaden sposób silnika
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 22:08
Ja przed kazda jazda sram i sikam, ale ze moim powaznym zainteresowaniem jest silownia, wiec raczej marny spadek masy mnie czeka, bo idzie to w druga strone Zawsze mozesz zrobic sportowy wydech, koszt jakis 3tys zl plus dolot da napewno dobre 10KM. Tylko nie tnij maski tak jak ja Aha i pamietaj ze filtr stozkowy musi miec doplyw zimnego pow, bo jesli bedzie w niego lecialo cieple z silnika to jeszcze pogorszy osiagi.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 193 Skąd: Kraków/Chicago
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 18:11
Ja mam z kwasowki i wyszlo mnie to 700 zl bez kolektora (500zl) to mamy 1200zl a gdzie jeszcze te 1800zl No chyba ze ktos zamawia u renomowanej firmy to i z 3000zl moze wyjsc
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Mojemu koledze wyszło prawie 3000zł ale cały wydech był robiony pod konktetną moc silnika (podobno), cały tuning robił u Goduli a co do wydechu to nie wiem czy u niego.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 00:18
dobryziom napisał/a:
zawsze sie robi pod konkretna moc... do R200 kompletny wydech w np. el tecu kosztuje 1800zł
hehe chyba Ciebie tyle kosztuje mi powiedział 1300zł. 1500zł z zamontowaniem mojego kolektora.
Ja będe robić niedługo u Tomali wydech w Warszawie cały kompletnmy wydech z montazem kolektora(mojego) 800-1000zł. wiec mnie wyniesie cały układ wydechowy jakieś 1300-1500zł z kolektorem.
1800zł to są dane ze strony bo ja w el tecu nic nie robie i tak dla mnie taka cena to zdzierstwo... kolo 1300zł to uczciwa cena (zależy jeszcze jakie tłumiki dostajesz) bo tu bywa różnie z jakością...
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 527 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 23, 2008 12:54
dobryziom napisał/a:
1800zł to są dane ze strony bo ja w el tecu nic nie robie i tak dla mnie taka cena to zdzierstwo... kolo 1300zł to uczciwa cena (zależy jeszcze jakie tłumiki dostajesz) bo tu bywa różnie z jakością...
Tomalla robi wydechy calej grupie suzuki swift i wielu innym bylem ostatnio u niego to widzialem tam 200 sx, wydechy sam robi od podstaw:)
[ Dodano: Nie Mar 23, 2008 12:57 ] Moje plany co do mocy:
-wałek pipercamsa
-koło rozrządu pipercamsa
-zrobić głowice w kreatorze mocy
-wydech i kolektor u Tomali
-dolot pipercrossa
-przepustnica od zr
-smt6 badz inne ustrojstwo:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum