Witam wszystkich,
mam pewien problem bo załatwiłem sobie 4 felgi aluminiowe ATT z Forda Mondeo z rozstawem śrub 4x108 a Rover 200 ma 4x100, ale mierzyłem linijka to myślałem ze nie będzie problemu z 8mm różnicy ale chyba nie będą pasować.
Czy jest jakaś możliwość te 4x108 na mojego Roverka założyć
Tak one wyglądają:
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 19:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak jest jeden sposób żeby je zamontować ale potrzebujesz do tego specjalnych dystansów ze zmiennym rozstawem, ale taki dystans to droga sprawa i myślę ze gra nie warta świeczki ale ogólnie teoretycznie się da
ale mierzyłem linijka to myślałem ze nie będzie problemu z 8mm różnicy ale chyba nie będą pasować.
Linijką? Co mierzyłeś?
Odległość od śruby do śruby?
Moim zdaniem powinieneś sprzedać te felgi, to ich w normalny sposób nie założysz.
4x95,25 nie da się założyć na 4x100 nawet przy użyciu śrub pływających.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
No odległość od śruby do śruby mierzyłem, było w sumie w tedy jakoś widać ze 105mm wymierzyłem wiec myślałem ze nie dokładnie na środku trzymałem i ze będą 100
No nie sprzedawać nie będę ich na pewno
Juz sobie chyba wydam te 400zl na ten adaptery i będzie dobrze Trudno się mówi, bo jak ich sprzedam to na pewno nie dostane tyle pieniędzy zęby kupić takie same tylko z rozstawem 4x100 wiec ta opcja odpada
No a to z tymi śrubami pływającymi to tez wiem ze nie da rady
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
No odległość od śruby do śruby mierzyłem, było w sumie w tedy jakoś widać ze 105mm wymierzyłem wiec myślałem ze nie dokładnie na środku trzymałem i ze będą 100
W przypadku 4 śrub mierzy się rozstaw po przekątnej, bo ten wymiar (np. 100mm albo 108mm) to jest średnica okręgu, na którym opisane są otwory montażowe.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Czemu nie będę musiał ucinać tych na stale w mocowanych śrub w Roverku, jak dojdzie ten dystans z 20mm to się te szpilki schowają w te zagłębienia gdzie są litery zrobione.
Tak jak tutaj na zdjęciu widać:
od 38 odejmujesz 20 mm a nie dodajesz wiec różnica będzie 27mm.
No albo i tak
Ale te adaptery z tego Golfa z allegro nie beda, musze dac je jednak zrobic sobie, bo Golf ma o wiele dluszy ring-centrujący na Felge wiec ten gosc mog miec takie 18mm plytki i nie mial problemow, a bez tego bym sie bal przykrecic tak tylko kolo na srubach sobie
Wiec wole juz wydac te 400zl i dac sobie zrobic tak jak ma byc i miec to bezpiecznie i sie cieszyc jazda
Wszystko sobie wymierze w takim razie jakie grubosci oraz odstepy sa i firma mi zrobi odpowiednie adaptery.
Nie wiem patrzyłem to te same felgi nowe kosztuja jeden 318 PLN
Remi55 wybacz, ale to co napisałeś, to jakiś słowotok bez ładu i składu
Używaj proszę znaków przestankowych, aby Twoje wypowiedzi wyglądały np. tak:
"Nie wiem. Szukałem i okazuje się, że takie same felgi, ale nowe kosztują 318PLN (za jedną sztukę)".
...niby to samo, ale o wiele ładniej "podane".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum