powiem tak...
jak msz internet przez belejakiego gprsa to nic nie przebije opery...
strony na g**nianych transferach otwierają się normalnie...
FF jest fajny jak się ma dużo czasu i dobre łącze
a O daje radę zawsze i nawet nie trzeba mieć pojęcia o informatyce...
poza tym te wbudowane gesty... wygoda rozleniwia
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 06:27
Popieram przedmowcow, dodajac, ze Opera z kazda wersja tyje o kolejne gadzety Sam uzywam Operki do v. chyba 6.5. To ze 4 albo 5 lat juz bedzie, jak nie wiecej.
FF3 juz uzywam od RC1 i powiem, ze projekt rozwija sie w dobra strone. Co prawda od FF2 rozni sie na pierwszy rzut oka detalami, ale wlasnie te detale ulatwiaja uzytkowanie.
Btw - po ankiecie widze, ze duzo osob uzywa Opery. Chcialem sie do tej przegladarki przekonac i pare razy instalowalem i jakos mnie "nie zachwyca" - czlowiek jest jednak wiezniem przyzyczajen
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 06:00
To sie zgadza. Jak probowalem przejsc z Opery na FF to brakowalo mi klienta poczty, managera transferu, ktory wrzuca okreslone typy plikow w okreslone katalogi automatycznie, brakowalo mi notatnika, guzika do przewijania do nastepnej strony, klienta RSS no i w koncu - porzadnego zooma
Jak dla mnie nic nie przebije IE + nakladki Maxthon Wyswietla wszystko, ma zakladki, pluginy, blokowanie popup, gesty myszy, zoom, ulubione via online, do tego nie ma problemu z wyswietlaniem stron
strogonov, czyli w koncu doszli do tego meijsca, gdzie Opera byla 5 lat temu hehe
No zgadza sie, ale trzeba oddac Firefoxowi sprawiedliwosc, ze ten od poczatku byl darmowy, a Opera nie tak dawno temu byla platna, a wersje nieoplacone byly obarczone niefajnym i wielkim bannerem reklamowym oraz innymi ograniczeniami.
Yog-Sothoth, tylko wszystko 5 do 10 razy wolniej niż FF i 20- 30 razy wolniej niż opera
(ostatnio zaskoczyło mnie że opera automatycznie importuje ulubione ie, FF i netszczapy po zainstalowaniu ... wygoda rozleniwia )
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
to spróbuj porównać www.roverki.pl na Ie, na FF i na operze przy łączu 56, albo 115 kbps...
(o ile na IE się załaduje )
nie mówię, że opera ma same zalety... ale IE ma ich bardzo mało... (sam przyznałeś, że potrzebuje nakładki Maxton, żeby działał jak człowiek O ma to w standardzie FF po doinstalowaniu dokładków a gesty i wtyczki w operze na prawdę rzondzom )
Wy tu o FF, Operce czy innych Internet Exploderach, a trzeba pochwalić też takie egzotyczne i archaiczne wynalzki jak links czy lynx które mi się w krytycznych sytuacjach niekiedy bardzo przydały
Sam głownie używam FF, choć czasami mnie z równowagi potrafi wyprowadzić. Teraz testowo piszę z nowej Operki tak sobie sprawdzam, ale ona nie jest "koszerna" (Ci co mają wiedzieć wiedzą o co chodzi
Często do zadań specjalnych przydaje mi się jeszcze Konqueror, który szybciutko potrafi zmienić identyfikator przegladarki bez zbednych plugow czy innych siewnikow Tak, są jeszcze strony (dla mnie dość krytyczne), które wpuszczają tylko IE . W sumie nie wiadomo czemu bo pod inna przegladarka strona dziala dobrze. Konqi jednak wyróżnia się niestabilnością.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum