Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 10:20 [R75] światła dzienne diodowe
Witam,
Mam nadzieje że zamieszczam to w dobrym dziale A więc przy przeglądaniu oferty serwisu na All... natrafiłem na światła dzienne diodowe i tak się zastanawiam jakby to wyglądało w R75 Nawet zrobiłem 2 przykładowe fotomontaże (wybaczcie za jakość ale grafik ze mnie kiepski)
Co Wy koledzy o tym sądzicie Warto czy nie Bo ja już widziałem pare carów z takimi lub podobnymi światłami i muszę powiedzieć że optycznie strasznie odmładzają auto
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Osobiście średnio uśmiecha się mi wyrywanie przeciwmgielnych po to żeby wsadzić diody ... no chyba że ktoś nie ma
Zresztą .... jadąc nocą po trasie "diodowcy" doprowadzają moje biedne zmęczone oczy do histerii - nic nie widze tylko dwa wściekle jarzące się na biało punkty ...
W mieście idzie to jakoś przeżyć.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 10:43
nie no... jak widzisz nie mam przeciwmgielnych poza tym mam zamiar montować to u siebie (ewentualnie) więc Ty nie bedziesz musiał wywalać przeciwmgielnych nie no żart argail oczywiście a co do jazdy nocą to mam to zamiar zamontować jak najbardziej zrognie z przepisami czyli będą się świeciły przy postojówkach ale jak włącze mijania to one zgasną same więc nie ma mowy o jarzeniu po oczach
No i główne pytanie, co o tym sądzicie czyli czy to wypada w R75
[ Dodano: Sob Cze 21, 2008 13:33 ]
kwestia doczytania tu i tam i wiem ze dzienne powinny mieć owszem homologację oraz oznaczenie RL oznaczające światła dzienne a te mają oznaczenie A czyli postojowe... swoją drogą sprzedają je jako dzienne ale takim ryzykantem nie jestem, szukam dalej
Mnie się to niespecjalnie podoba.. generalnie r75 jest autem niezbyt "tuningowalnym". Jest ładny sam w sobie Miałem możliwość fizycznie "przymierzyć" takie diodki wieczorem i muszę powiedzieć, że trochę kłócą się ze zwykłymi światłami. Chyba, że masz halogeny, ale jeśli auto ze zdjęcia jest Twoje, to nie masz Szukaj dalej, pozdrawiam
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 19:53
no jak najbardziej moje, ale tak jak pisałem diody mają być jako światła dzienne wiec wieczoram by sie nie świeciły a tak w ogóle to nie mają i miały bo zrezygnowałem
Pomógł: 16 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 114 Skąd: Lubaczów
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 12:46
Dam-Kam napisał/a:
No i główne pytanie, co o tym sądzicie czyli czy to wypada w R75
Moim skromnym zdaniem jest to zbyt poważne (dostojne) auto, żeby jakieś ledy mu przyprawiać.
Co innego ksenony, albo porządny wydech, ale takie diody trącają amatorką i zwykłym szpanem. Daj sobie spokój i nie psuj mu wyglądu.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum