mogą być inne ale nie muszą. Do alu bardziej pasują jakieś chromowane zamknięte, ale jeśli chodzi o samo trzymannie, to takie same są. Jest jeszcze jedno "ale" czy zwykłe felgi i alu są roverkowe, czy jakieś nieorginalne Bo czasami można sie spotkać z nakrętkami kulistymi lub stożkowymi - rodzaj zależy właśnie od gniazda w feldze
No więc byłem u wulkanizatora bo miałem problem z odkreceniem koła i on powiedział że nakrętki które mam z okrągłym kołnieżem nie bedą pasować do alumów(Roverkove) ponieważ nakrętka musi być stożek.
Tak też powiedział mechanik i na jutro bedzie miał nakrętki
R@v ma roverka "po mnie" i tam sa takie same felgi, śruby chromowane do alu a inny zestaw do stalówek, może się wypowie, bo ja już nie pamiętam dokładnie.
jak będziesz miał te nakrętki stożkowe, to sprawdź, czy po dokręceniu i odkręceniu nie będzie na nich śladu w postaci dwóch pasków na obwodzie (ewentualnie jeden)... jeśli tak, to jednak sferyczne, a nakrętki oczywiscie, że będą pasować, a czemu niby nie... tyle, ze nie będą dobrze przylegać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Sie 11, 2008 20:23
sTERYD napisał/a:
a czemu niby nie... tyle, ze nie będą dobrze przylegać
i czasem moga sie troche odkręcić (popuścić) no co ja popieram slowa Brt, mi tez powiedziano w firmie ktora zajmuje sie sprzedazą alusow ze Rover i honda ma gniazda sferyczne (kula)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum