Wysłany: Pon Sie 25, 2008 16:28 [R75] Koszt wymiany rozrządu
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, niedawno zakupiłem rovera, chciałbym wymienić pasek rozrządu i ewentualnie rzeczy z tym związane. Mechanikiem nie jestem, wieć potrzebowałbym wiedzieć co rzeczywiście mam do zrobienia i jakie są tego orientacyjne koszty (ile materiał, ile robota). I pytanie gdzie ewentualnie w Trójmiejscie lub okolicach warto pojechać z taką sprawą. Adres dobrego warsztatu mile widziany. Jeśli ktoś może mi pomóc, czekam i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 13, 2010 01:50, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sie 25, 2008 16:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
dzięki wielkie - jeszcze pytanko o warsztat godny polecenia w okolicach trójmiasto. Poprostu niechciałbym by zainwestowane nie małe pieniadze, poszły na marne przez jakiegoś pseudo znawcę. -
Napinacz hydrauliczny dostaniesz u Przemo285 na allegro bo nie ma tego normalnie w sprzedazy.Do tego co jest na stronie klubowej proponowal bym wymienic jeszcze uszczelniacz walu korbowego od strony duzego paska.Nie oszczedzaj na materialach bo tam masz 3 paski rozrzadu i jak ktorys sieknie to masz po silniku a one nie sa tanie... cos o tym wiem.Kup dobry markowy rozrzad.Cena raczej nie schodzi ponizej 1650-1700zl.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Można wyrobić sie w kwocie 1600-1800zł z robocizną,jeśli jest to pierwsza wymiana rozrządu.Tu na forum był temat poruszany że napinacza hydraulicznego nie jest konieczność wymienienia przy pierwszej wymianie rozrządu,a uszczelniacz wału to mówię z własnego doświadczenia że jak jest sucho to może warto zostawić bo nigdy nie ma gwarancji że nowy nie pocieknie.
Ale to twoje auto i decyzja musi być twoja.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum