Czyli wszystko jest w pilocie, a kluczyk można sobie dorobić w każdym punkcie usługowym tak jak się dorabia kluczyk np. do mieszkania?
dokładnie tak
RODZOSM napisał/a:
W roverku świeci się kontrolka od ABS-u, co może być przyczyną ?
czy w tym momencie działa Ci w ogóle ABS czy nie ? ...
pierwsza rzecz to obejrzyj dokładnie wtyczkę pod siedzeniem kierowcy, spróbuj ją rozpiąć i podpiąć ponownie ... użyj funkcji szukaj na forum, przerobiliśmy już mnóstwo tematów z tym związanych
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Gość
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 08:24
Dzięki, funkcja szukaj czasem się przydaje.
Trochę poczytałem, teraz muszę wszystko przerobić na żywo.
[ Dodano: Pon Wrz 22, 2008 10:07 ]
Mam jeszcze jeden problem z moim roverkiem, dotyczy radia i świateł. Nie znalazłem podobnego problemu na forum wiec pisze. Radio przy wyłączonych światłach gra stosunkowo cicho, gdy włączę światła pozycyjne zaczyna grać głośniej, a przy światłach mijania jeszcze głośniej. Co może być przyczyną ?
Radio przy wyłączonych światłach gra stosunkowo cicho, gdy włączę światła pozycyjne zaczyna grać głośniej, a przy światłach mijania jeszcze głośniej. Co może być przyczyną ?
najprawdopodobniej źle podłączone radio do prądu
podejrzewam, że masz tam coś z przewodami popitolone i stąd takie efekty ... radio powinno grać po przekręceniu kluczyka w pozycje 1. (jeszcze bez zapłonu) i nie powinno mieć nic wspólnego z włączonymi światłami
proponowałbym Ci zajrzeć pod deskę i sprawdzić skąd radio ma wzięte zasilanie, jeśli nie masz zbyt pojęcia o tym to udaj się do pierwszego lepszego fachowca, koszty będą niewielkie ...
_________________ zanim się wygłupisz polecam: nasza strona główna, techniczny FAQ, forumowa szukajka, punkty pomógł ...
Gość
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 09:22
Domyślam się że to coś z podłączeniem. Radio gra po przekręceniu stacyjki w poz. I, tylko cicho, jak włączę światła to jest takie pier.... że można ogłuchnąć. Myślę ze skorzystam z pomocy fachowca.
czy w tym momencie działa Ci w ogóle ABS czy nie ? ...
pierwsza rzecz to obejrzyj dokładnie wtyczkę pod siedzeniem kierowcy, spróbuj ją rozpiąć i podpiąć ponownie ...
giewu ABS i SRS to troszkę inne układy, no chyba, ze Ty masz czujnik ruchu w fotelu
się głupio pomyliłem ... a miałem napisać o pierścieniach ABS ...
Gość
Wysłany: Pon Wrz 22, 2008 10:31
Kurde, wydaje mi się że ten ABS w tym momencie nie działa. Gdy musiałem docisnąć hamulec żeby się zatrzymać na światłach to koła po prostu się zablokowały a samochód się sunął. Co prawda było padał deszcz i było ślisko ale wydaje mi się ze mimo tego gdyby działał ABS koła nie powinny sie zablokować.
jak swieci kontrolka ABSu to ABS jest wyłączony ze względów bezpieczeństwa. Zacznij od sprawdzenia pierścieni przy kołach, oraz czujników i ich przewodów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum