Wysłany: Pią Paź 31, 2008 21:57 [R214i 98'] Brak "kostki" przy tylniej szybie
Po pierwsze witam wszystkich użytkowników forum i użytkowników Roverków
Od pół roku jestem szczęśliwym właścicielem roverka (pozdrowienia dla osoby, która włożyła mi wizytówkę roverki.pl za wycieraczkę )
Jednak dopiero przy ostatnich niskich temperaturach zauważyłem, że nie grzeje tylnia szyba. Bezpiecznik okazały się w porządku. Ale jak ściągnąłem osłonkę przy tylnej klapie zobaczyłem że brakuje jakiegoś elementu łączącego kabel z szybą.
Lepiej to widać na zdjęciu poniżej:
(pozdrowienia dla osoby, która włożyła mi wizytówkę roverki.pl za wycieraczkę )
chyba wiem kto to Pozdrawiam również i do zobaczenia gdzieś na drodze a może jakimś spocie/zlocie
co do problemu, to dwie opcje
1. lutowanie - moze by trudne szczerze mówiąc, bo trzeba przyzwoicie nagrzać miejsce lutowania, zeby sie trzymało. Kiedyś w maluszku zadziałało, ale nie na długo
2. Klej przewodzący prąd - są takie dostępne w motoryzacyjnych sklepach. Nigdy nie próbowałem, wiec nie wiem jak i czy zadziała
Co do kolegi brt podzielama jego uwagi na temat lutowania.
A co do klei mozesz spróbowac ja tak naprawiałem miejsca przerwań w ogrzewaniau na szybie i jest ok ale ze zdjęcia widać ze ten wtyk został wyrwany z częścia ścierzki więc zanim przylepisz złącze to dokładnie oczyśc to miejsce i doklej brakujące miejsca zeby przyklejany element był jak najbardzie mocno doklejony i stabilny i popatrz pod światło czy nie widać lekkich przebarwien jasnego koloru na ścierzkach szyby te ścierzki nie bedą grzały.
A wiem co to zaparowana szyba z tyłu az dieśiec scierzek u mnie nie grzało.
Pozdrawiam .
Zawtra [Usunięty]
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 23:39
Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Głogów
Co do szyby wydaje mi się, że tam brakuje jakiegoś elementu, nie wiem, jakiejś kostki czy czegoś. Skąd coś takiego wziąć? Czyt ten klej do ścieżek utrzyma taką kostkę?
Zawtra tam nie ma kostki tylko zwykły wtyk do złącza z drugiej strony masz to sam rozbierz delikatnie tapicerke i zobaczysz
Przekaznik i bezbiecznik masz całkiem gdzie indziej.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum