Wysłany: Czw Lis 06, 2008 18:54 [R 214 Si] Drgania podczas ruszania z niskiego biegu
Witam.
Odkąd zakupiłem swojego Roverka odczuwam drgania podczas gwałtownego ruszania z jedynki (bez zrywania przyczepności). Poza tym czasami mam problemy z wrzuceniem trzeciego biegu. Parę razy także zdarzyło mi się, że jedynka mi wyskoczyła. Drgania są odczuwalne podczas wysprzęglania i podczas jazdy na biegu nie mam żadnych problemów. Podejrzewam że winowajcą są poduszki pod skrzynią, gdyż miałem już wcześniej podobne doświadczenia. Co prawda z fiatem 126p ale samochód to samochód
Pytanie moje jest następujące, czy ktoś miał podobne objawy?
Ile kosztują poduszki pod skrzynie i ile ich jest?
Jak bardzo skomplikowana naprawa? (w maluchu wymieniłem sam z ojcem
Ile można z tym jeździć?
i ostatnie gdzie to do cholery jest w rejwie?!
Pozdro Roverzyści
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 18:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 19:42
drgania na galce zmiany biegow?? czy w aucie ? w poprzednim aucie (opel astra ) wlasnie drgala mi tak galka jak sie na niej reke trzymalo powiem ci ze jezdilem z tym rok i nic sie nie dzialo kupil ja moj kolega jezdi juz dosc dlugo i tez nic na to nie narzekal tylko nie wiem czy mowimy o tym samym problemie
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Gałka wiadomo zawsze drga, drgania odczuwalne są w całym samochodzie. Nie zawsze co ciekawe. Puki co wiem, że spokojnie mogę przejeździć do wiosny ale chciałbym wiedzieć czy to jest to. Wiem, że takie rzeczy potrafią się zemścić, więc wolałbym to zrobić.
Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Czw Lis 06, 2008 22:05
hmm masz na mysli takie brzeczenie w srodku jakby dziura gdzies w wydechu a na zewnatrz cisza? brzeczenie na 1 i drugim biegu trojak juz tak srednio potem cisza??
_________________ www.dvhk.eu nowe forum nowe mozliwosci
Brzęczenie w wydechu mam ale to zupełnie inny problem, pojawia się ok 1700 obrotów podobno winą jest rezonująca złączka elastyczna. Ale mniejsza o to, czy ktoś robił te poduchy?
U mnie to samo! Strasznie drgał cały samochód rozkręciłem i zobaczyłem że poduszka pod rozrządem jest całkowicie w strzępach założyłem nową i teraz gitara!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum