Wysłany: Czw Lis 27, 2008 23:09 [R75] Dymi na niebiesko
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
Jakiś czas temu auto zaczęło dymić na niebiesko, zaobserwowałem mniejszą moc większe zużycie paliwa 8,5-9l/100 km. Przeglądałem wcześniejsze tematy i prawdopodobnie może być to turbina ale nikt nie pisał o jednym, w lecie gdy włączyłem klimatyzacje przestawało dymić, spalanie i mniejsza moc tak samo tylko brak dymu i tak samo teraz w zimie gdy załącza się webasto- brak dymu lecz moc jakby większa. Wymieniłem uszczelkę pod głowicą gdyż tak wmawiał mi "mechanik", oraz wtryskiwacz który niby był padnięty ale problem pozostaje nie zmieniony. W Jarosławiu gdzie mieszkam "mechanicy" rozkładają ręce Jutro rano sprawdzę tą turbinę ale może macie jakieś inne pomysły ?
Bazyli
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 12, 2010 15:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 23:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 31 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 381 Skąd: ANGLIA
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 23:33
Witam,jakby padły był wtrysk to kopcił by na czarno nie na niebiesko.Niebiesko jest wtedy gdy spala się olej silnikowy,nie kumam tylko tych opcji z klimą i webasto???raczej to nie ma nic z tym wspólnego(raczej)Sprawdz turbo a potem będziemy myśleć dalej pozdro.
_________________ HMMM czy dobrze zrobiłem???...Tak!-ale i tak chcę z powrotem Land Rovera
Może i leń, nie posiadam ani narzędzi jakie potrzeba, nie posiadam warsztatu i żadnych zdolności, które pozwolą mi na taki zabieg więc lepiej by było, gdyby zrobił to człowiek, który miał już z tym cokolwiek wspólnego. Przy okazji nie chciałbym niczego popsuć. W sumie to nie wiem, czy istnieje potrzeba czyszczenia tego zaworu, auto ma ponad 140 tys przejechane i nie wiem, czy już kiedykolwiek był czyszczony, raczej nie. Auto w sumie jeździ oki, przyspiesza chyba również oki, ale jeśli wyczyszczenie tego zaworu poprawi jeszcze osiągi to chętnie bym oddał do wyczyszczenia. Jak znajdzie się ktoś, kto pomoże dajcie znać.
Z góry dzięki.
_________________ Najpiękniejszy Rover wszech czasów "R 75" - tym jeździ się z klasą... innymi słowy fura nie z tej ziemi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum