witam chciałem zapytac czy wie ktos czy jest mozliwosc załozenia do 220tki skrzyni 6 biegowej,(czy próbował robić ktos juz taką modyfikacje,jesli tak to od czego mozna dac )? za odp z góry thx
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 22:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 17:49
maniaq napisał/a:
kadzaf ziomku, ja tez z piotrkowa
a co do tematu, to 6 bieg baaaardzo by sie przydal na traske, piatke upchnac ciasniej i 6 nadbieg
niestety >>> pomarzyc dobra rzecz
nie spotkalem sie z 6 w tym aucie
witam kolege z moich okolic
a co do skrzyni bede musał sie przewiedziec (moze cos od audi bądz forda dałoby sie podpasowac) kołnierz i mocawnie idze dorobic
[ Dodano: Pon Gru 01, 2008 17:47 ]
nie chciałem zakładac kolejnego tamatu wiec napisze tu
Wiecie moze czy mocowanie skrzyni od silnika rovera 1.4 16v jest takie samo jak przy 2.0 (dieselkach? ) (chodzi mi czy do diesla podejdzie skrzynia od bezyniaka) mowa cały czas o wersje 200
Pomógł: 96 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 895 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Pon Gru 01, 2008 20:58
kadzaf napisał/a:
nie chciałem zakładac kolejnego tamatu wiec napisze tu
Wiecie moze czy mocowanie skrzyni od silnika rovera 1.4 16v jest takie samo jak przy 2.0 (dieselkach? ) (chodzi mi czy do diesla podejdzie skrzynia od bezyniaka) mowa cały czas o wersje 200
o ile mnie pamięć nie myli to diesel i benzynka miały dwie różne skrzynie biegów
Skrzynie biegów w silnikach diesla a benzynowych są inne, ponieważ te silniki uzyskują maksymalny moment obrotowy przy róznych prędkościach obrotowych dlatego skrzynie muszą róznić sie przełożeniem. Dlatego silnik benzynowy będzie mieć przełożenie 1:1 przykładowo na 4biegu a diesel na 5biegu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum