Witam. proszę powiedzcie gdzie znajduje się filtr przeciwpyłkowy w ROVER 214i 97r. (jeżeli jest) Znalazłem na stronie klubowej gdzie znajduje się w ROVER 200 ale po zdemontowaniu u mnie schowka wszystko przedstawia się inaczej. Z góry dziękuję? Pozdrawiam VLADIK.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 18:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
TomaszBarczyk, a czasem nie masz dokładanej klimatyzacji Podobne konstrukcjie były stosowane właśnie w autach z dokładaną klimą
Mam pytanie ja mam dokładana klime raczej bo puszka z filtru wyglada jak u kolegi na zdjeciu. Czy moge w takim razie zamontowac sobie taki filtr, musiałbym wtedy roznitować taka puszke, czy jest to zbyteczne?
dzieki
TomaszBarczyk, a czasem nie masz dokładanej klimatyzacji Podobne konstrukcjie były stosowane właśnie w autach z dokładaną klimą
Mam pytanie ja mam dokładana klime raczej bo puszka z filtru wyglada jak u kolegi na zdjeciu. Czy moge w takim razie zamontowac sobie taki filtr, musiałbym wtedy roznitować taka puszke, czy jest to zbyteczne?
dzieki
Roznitowanie wiąże się z wyciągnięciem całości a więc odłączeniem parownika. Czyli musisz spuścić czynnik z układu. Jak montowałem klimę to sobie obejrzałem tę puszkę od środka - ze względu na umiejscowienie parownika raczej nie ma tam możliwości dorzucenia filtra.
sTERYD napisał/a:
tej puszki lepiej nie ruszaj...
najlepiej pokombinuj coś przy wlocie w podszybiu. jest w sumie prostokątny, więc może jakiś filtr się da wpasować...
Albo przynajmniej pończochę
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum