_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Raz juz gdzies pisalem, od trzech lat jezdze bez jakich kolwiek klopotow t.j. ok 50 000km na pompce z (..), tlok jest ze starej pompki, ktory przelozylem i to dziala bez klopotu. Moja innowacja bylo dolozenie zbiorniczka na plyn pod maske , na scianke grodziowa . Pompka ma aluminiowy korek-zakretke, wiec wstawilem kruciec, dalej wezyk, w sciance grodzi tuz powyzej prawej strony pompy h-cowej jest zaslepka gumowa otworu, zastapilel ja przelotka . Tym otworem z przewodem doszedlem do miejsca montazu zbiorniczka, t.j. prawa strona komory silnika - jest tam nie wykorzystany uchwyt do ktorego zamocowalem zbiorniczek. Fajnie sie to uklada bo od zbiorniczka do pompki sprzegla jest ciagly spad pozopiomu i ewentualne powietrze ze zbiornika w pompce samoczynnie usowa sie z pompki. Nawet jezeli kiedys powstanie jakis wyciek z pompki, czy wysprzeglika, mam zapas plynu by gdzies dojechac, ponad to, w kazdej chwili moge bez problemu sprawdzac poziom plynu w ukladzie. Przerobka prosta i warta zrobienia, ona bardzo ulatwia zycie.
Wycięty spam/reklama , Rap
Ostatnio zmieniony przez Raptile Sro Kwi 24, 2013 18:39, w całości zmieniany 6 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum