Witam
za okolo 2 tygodnie bede zamawial sportowy kolektor i mam pytanie do Was o taka tasme izolacyjna. Czy rzeczywiscie daje ona cos czy tylko takie gadanie ze mocy przybywa.
Dzieki za odp
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 16, 2009 21:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No taśma jak taśma nie wiem co tu ma dla ciebie przez to mocy nabić Jedyny plus lub sens by to miało jak ktoś ma stożek przy kolektorze ssaczym bo w tedy temp. pod maska jest nisza.
Jak dla mnie bo tez kiedyś myślałem nad kupnem takiej taśmy, to to żeby obniżyć temp pod maska.
[ Dodano: Pią Sty 16, 2009 21:43 ]
Tutaj masz tez takie gadżety
No w opisie jest niby napisane ze utrzymuje wyzsza temp gazow, co zwieksza predkosc spalin i podnosi moc.
Wlasnie temu Was pytam o opinie, bo sam juz nie wiem czy to da cos
U mnie sa troche inne stawki za ubezpieczenie i podatki niz w Polsce.
A po drugie niechce zmieniac silnika bo nigdy nie wiesz na co trafisz, moj teraz ma 30kkm i wole w niego wlozyc kase i sie cieszyc bezproblemowa jazda.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 567 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Sty 17, 2009 11:34
Strasznie droga ta tasma. Dzieki tej tasmie spaliny nie ochladzaja sie tak szybko jak bez niej, dzieki czemu szybciej wychodza z samochodu, co daje jakis maly przyrost mocy. Nie bedzie odczuwalne, ale zrobi to plus jeszcze pare rzeczy ktore tez niby nic nie dadza i w koncu zacznie sie ta dodatkowa moc czuc.
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 17:26
dolot, wydech, to tez sa niby rzeczy ktore nie dadza oddzielnie duzej zmiany mocy, a juz napewno odczuwalnej. I niech nikt nie pisze mi ze zmienil wydech w silnik 1.4 i czuje jak mu auto spod dupy wyrywa, bo przy 80KM , sam wydech da moze z 3-5KM, chyba ze robimy od razu caly wydech z kolektorej wydechowym , to wtedy wzrost mocy pewnie sie juz poczuje. To nie vette gdzie wydech daje 30KM
No Kamil to wydech kompletny bede mial w nastepnym miesiacu(narazie jest cat back system), dolot BMC CDA juz w drodze, przepustnica od ZR 160 tez juz czeka.
Bylem niedawno na G-techu i teraz w seri mam 78,5KM na kolach, co daje okolo 98KM na silniku. Byc moze i byloby lepiej ale filtr powietrza mam zapchany a wymieniac nie chcialem bo wiedzialem ze bedzie BMC.
Jak juz zaloze wydech i dolot to znow bede musial pojechac i sie okaze co jest wart Janspeed
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 23:28
Tansze nie znaczy lepsze. Chlopaki z nissan klubu zamawiali taka tasme 1m/10zl, ale mieli troche znizki bo brali niezle dlugosci, bo na pare fur, takze ta co podales w linku nie jest droga. Biorac pod uwage ze ich miala niecale 30mm szer
znam ten samochód bo to mojego kolegi wyjściowa moc była lekko wyższa po zrobieniu dolotu oraz wydechu z tego co pamiętam 169KM odnośnie ze jest to już 2.0 częściowa tak góra silnika z CRV ale kto powiedział ze w roverze nie można się pobawić w hybrydę kwestia spasowania
Inaczej - inwestujac podobna kwote z silnika turbo wyciagnie sie duzo wiecej niz z wolnossacego. Dlatego najczesciej przy wolnossacych robi sie swap na mocnijesza jednostke.
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 10:12
W wolnossacym jest tak ze na poczatku dodajemy mocy za jakas tam kase, w turbo robimy program i mamy ten sam przyrost za sporo mniejsza niz w N/A. Pozniej im wyzej w moc tym wieksze koszta sie z tym niosa. Wez pod uwage ze jesli w turbo chcesz osiagnac naprawde duze moce, to tez musisz kupic wieksze turbo, IC, bla bla bla. Dobre duze turbo to nie sa grosze. Ale przyznaje racje, ze modyfikacje w Turbo sa troche tansze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum