Eeee chyba większość miała kiedyś tam kryzys imienia Ja też .. w podstawówce, a teraz .... Imię jak imię Ale w pełni sie zgadzam z tym :
Cytat:
Bo wszystkie Bartki to fajne chłopaki!
aczkolwiek Bartłomiej brzmi lepiej niż Bartosz
Podobają mi się imiona:Tomek, Grzegorz, Wiktor (chociaż Wiktory ostatnio na topie Piotr .... Damian lepiej nie dawaj .... bo jeszcze mu się Skiba udzieli i będziesz miał zboczka z ADHD
Ja tez niestety mam dosc popularne imie, przynajmniej jak dla osob urodzonych w polowie lat '80 (Łukasz), a poza tym podobno do mnie nie pasuje . Mimo ze nie przeszkadza mi ono ani troche, to chyba czasem wole jak do mnie znajomi po nazwisku mowia .
...mimo tego co rzekł Brt,daj mu Piotr-będziesz miał wesołego syna ,sorki Brt,źle doczytałem
tom214Si [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 04, 2009 23:46
Ja nie mam drugiego imienia, no ale wiadomo, to był 82 rok, stan wojenny, a wtedy wszystkiego brakowało.
Na bierzmowanie wybrałem sobie Krzysztof - raz że całkiem spoko imię, dwa - jest to patron zmotoryzowanych i podróżnych. I te imię oczywiście polecam.
Co do gustów, to histerycznie nie trawię egzotycznych, obco brzmiących imion, a ostatnio to istna plaga.
Mnie sie zupelnie nie podoba moda na dawanie dzieciom imion sprzed klikudziesieciu lat.
Jan, Stanisław, Czesław, Mieczysław... kojarza mi się jakos ze starszymi ludzmi. A Jaś z kawałem i Małgosią
Rowniez szpanerskie wydaja mi sie imiona zapozyczane z zagranicy i tu wlasnie Oliwia, Amelia, itp.
Raczej w tym przypadku pozostalbym przy imionach pospolitych typu: Piotr, Krzysztof, Michał, Andrzej, Łukasz, Bartosz, Tomasz, Dariusz, Mariusz, Paweł, Maciej etc.
Kasia, Basia, Marta, Karolina, Ania, Asia, Agnieszka, Marzena, Paulina...
No ale to moje zdanie i tylko moje, ktorym sie z Wami zapragnalem podzielic.
Gdybym mial wybierac teraz, to wybralbym Lukasz
dla dziewczynki zas Marta
No i jeszcze warto przypasowac imie do nazwiska, bo czasami jak sie
ludzie przedstawiaja, to zupelnie nie pasuje
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Daj Bartłomiej
Ładniej niż Bartosz, to jakieś żydoskie
A ak po za tym, to ja mam jedno imię i nie narzekam, bo nie musze pamiętać, żeby dwa wpisać, no i mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki w jednym imieniu niż w dwóch.
Podoba mi się również Karol i Krystian.
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 09:06
Rowan napisał/a:
Ładniej niż Bartosz, to jakieś żydoskie
Możesz to rozwinąć, czy jestes zwykłym ksenofobem?
"Bartosz – staropolska skrócona forma imienia Bartłomiej (jedna z wielu wówczas istniejących, inne to np. Bartek, Bartusz czy Bartysz). W Polsce używane w średniowieczu (pierwszy zapis w 1216 r.). Imię popularne w tej formie stało się ponownie w ostatnich dziesięcioleciach XX w."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum