mam wielki problem z pilotem do Roverka 200 LUCAS 3txb Ostatnio przy otwieraniu pilota uszkodziła mi się cewka smd i nie wiem jaką ma ona wartośc bo nie mam jak tego zbadać a schematu z takim ukłądem bardzo trudno znaleźć Byłbym wdzięczny za kazdą pomoc moze znajdzie się ktoś kto jest w stanie okreslić tą wartośc gdyż cewka kosztuje 2zł a pilot z programowanienm minimum 200 Z góry dzięki
Prosze o pomoc poruszałęm juz ten temat na forum ale zero odzewu Dajcie coś z siebie i pomóżcie
Pozdro
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 25, 2009 10:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
właśnie chodzi o tą rezystencje:) chodzi mi o to jaką wartosć ma ta cewka wtedy bede mógł ożywić ją i uruchomic pilota bo w ciemno tak nie trafie bo za dużo tych cewek jest Jesli ktoś moze proszę o zmierzenie rezystencji tej cewki bo chyba nie jest to zbyt wielki problem jesli komuś pilot działa Zgóry dziękuje i mam nadzieje ze się ktoś tego podejmie Pozdro
indukcyjności to Ci nie zmierze, bo do tego to chyba by trzeba bylo liczyć zwoje
może niech jakiś elektronik podpowie czy to da się normalnym miernikiem zrobić
mogę zmierzyć rezystancję czyli opór i wynosi on dla tej cewki dokładnie 40ohm
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
myślę że zeby zmierzyć indukcyjność nie potrzeba liczyć zwoi tylko jeśli masz lepszy miernik po prostu zmierzyć indukcyjnośc Mam nadzieje ze posiadasz miernik dobrej kalsy i mi to zrobisz
będe bardzo wdzieczny jeśli mi to zrobisz:) oni napewno będą mieli taki miernik bo to w zakładach ppracy podsatwa Najlepiej jakby Ci zmierzyli na miejscu byłoby najszybciej Pozdro:)
[ Dodano: Pon Mar 02, 2009 12:36 ]
i jak pomoże ktoś??
dziękuje serdecznie za pomoc:) już właśnie zamawiam i jak zadziałą dam wam znać:) Jeszcze raz serdecznie dzięki:)
[ Dodano: Sro Mar 11, 2009 11:07 ]
właśnie uruchomiłem pilota i jesli kogoś by to interesowało to wartość indukcyjności tej cewki wynosi dokładnie 4.7mh Dziękuje za pomoc przy rozmwiązaniu problemu Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum