Wysłany: Sob Lut 21, 2009 23:34 [200 RF] wycieraczka tyl - nie dziala - usterka inna niz all
witam..
koledzy pomozcie..
czytalem forum wiele postow odnosnie wycieraczki tyl..
NIE DZIALA.. ale opisze sytuacje..
po przeszukaniu forum polutowane byly kable na styku klapy.. w tej oslonie.. robota 5min.. wycieraczka zaczela dzialac.. 8dni..
znow myslalem ze sie kable cos rozwalily.. i niestety.. kable od miejsca lutowania do silniczka przewodza OK.. sprawdzane miernikiem.. po prostu do silnika wycieraczki nie dochodzi prad..
bezpieczniki sprawne.. podmienane.. nie pamietam albo 13 albo 15.. (moge sie mylic) w kazdym razie robil to fachowiec..
poradzilem sobie ze spryskiwaczem i wyciaganiem wezyka ktory byl na tylnym lewym slupku.. wiec teraz nie moze byc tak ze wycieraczka stoi..
POMOZCIE..
ktoredy ida kable? prosze o dokladny opis.. co jeszcze moglo sie zwalic?
dodam iz mechanizm wycieraczek przod dziala bez zarzutu.. spryskiwacz.. powracanie czasowe.. (tez rozbieralem mechanizm)
w miedzy czasie kiedy dzialala wycieraczka tyl robilem wygluszenie drzwi przod (bez znaczenia chyba) i przerabialem fotele aby sie dalej odsuwaly (jak dla mnie tez bez znaczenia..)
a! kupilem tez nowy silnik wycieraczek.. 100% sprawny.. nawet go nie podminilem bo po co skoro prad nie dociera do tego co jest..
JAK SIE ZABRAC DO NAPRAWY?
_________________ WALL-E - żyje własnym życiem za nasze pieniądze,
ale i tak go Izabela kocha
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 23:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z prawej strony bagażnika masz przekażnik (obok lampy). Sprawdź czy na 30 masz zasilanie, sprawdź przekaźnik. W czwili załączenia on podaje zasilanie na tylną wycieraczkę. Włącz zapłon i sprowokuj załączenie przekaźnika, powinna ruszyć wycieraczka. Jeśli nie sprawdź przewody.
Ciekawe czy bezpiecznik sprawdziłeś? Wiem którędy biegną przewody. Do przodu! Wzdłuż prawego boku aż do przedniego slupka a tam poprzez złącze wielostykowe i wiązkę pod deską aż do skrzynki bezpiecznikowej i tego modułu który jest umieszczony z tyłu. Ale o tym potem, najpierw sprawdź to co napisalem.
R-200, bezpieczniki sprawdzialem NA 100% sa dobre
auta nie mam do piatku - wiec musze sie przygotowac merytorycznie na sobotnie manewry
prosze o dokladny opis kabli - czy gora czy dolem ida
R-200, nie mam auta - bedzie w sobote - wtedy sprawdze nie krzycz Izabela nim szaleje po toruniu - wroci w piatek
w sobote bede testowal co i jak - ale dlatego pytam o te kable aby nie szukac W RAZIE jakby przekaznik byl ok
[ Dodano: Czw Lut 26, 2009 21:05 ]
A GDZIE DOKLADNIE jest ten przekaznik? abym sie nie narozbieral pol pol auta - jak chwila go znalezc to moze jutro mi sie uda popoludniu - wie ktos co trzeba rozkrecic?
DZIEKUJE CI SLICZNIE - podjechalem do firmy - chlopaki wjechali.. PRZEKAZLEM IM INFO O PRZEKAZNIKU ze jest kolo prawej lampy.. i wyjechali.. mowiac.. NIE DZIALA - NIE MA PRZEKAZNIKA.. (taki zart firmowy)
wchodze do auta.. wycieraczka dziala
ale nie wiem gdzie jest ten przekaznik - nie powiedzili mi..
to polowa szczescia dopiero..
bo ma klopoty z powrotem.. trzeba recznie celowac aby zatrzymala sie na miejscu.. choc przed ta cala akcja nie miala takich zwodow..
moze blaszki w silniku nie stykaja.. to wiem jak poprawic..
po czasie dowiedzialem sie ze przekaznik wyjeli i wlozyli.. i zaczelo dzialac..
wiec gdzie on jest dokladnie? sam go wyjme.. przeczyszcze styki.. aby nie bylo lipy..
I DZIEKUJE CI SLICZNIE jeszcze raz!- JESTEś SPEC PIERWSZEJ LIGI - TRAFIALES Z DIAGNOZA I INFEM DOKLADNIE W TEMAT!
PODZIEKOWAL!
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 202 Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 18:59
a podłącze sie do wątku, czy macie tak czasami ze jak włączę przednie wycieraczki to tylnia się załączy na parę razy, czasem na jeden cykl taki bajer tylko czemu hmm
_________________ 1,1 mały ale wariat;-) (2 mandaty za prędkość ;-Di jedna stłuczka (szajse);-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum