Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sro Kwi 01, 2009 18:34
wziąłem sobie z netu ściągnąłem zdjęcie i proporcjonalnie powiekszyłem zdjęcie tak aby nabrało rzeczywistych wymiarów (kieowałem się średnica wew.otworu pod głośnik w dystansie),zajechałem po dwie "płytki" mdf-u,odpad (koszt 5 pln ),odrysowałem wzór,wyrzynarka i jechańsko.....10 minut później miałem gotowe dystanse... spasowały idealnie za pierwszym razem......
wziąłem sobie z netu ściągnąłem zdjęcie i proporcjonalnie powiekszyłem zdjęcie tak aby nabrało rzeczywistych wymiarów (kieowałem się średnica wew.otworu pod głośnik w dystansie),zajechałem po dwie "płytki" mdf-u,odpad (koszt 5 pln ),odrysowałem wzór,wyrzynarka i jechańsko.....10 minut później miałem gotowe dystanse... spasowały idealnie za pierwszym razem......
dobry pomysł, ale nie chce mi się w to bawić-brak czasu
wolę troszkę wiecej zapłacić i mieć z głowy a zalezy mi na czasie
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 00:07
tetryk
I tak to się robi
Cytat:
No tak 10 minut to kupe czasu
Cytat:
Tyle, że zaprzeczasz sam sobie. Zanim kupisz i otrzymasz to ustrojstwo z Allgro minie parę dni. Sam zrobisz w parenaście minut. Nie musi być mdf wystarczy byle jaka decha... przecież zależy Ci na czasie
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 20:23
przesyłka pójdzie dwa dni,montaż (całośc zdjecie boczków ,wyciecie dystansów,złożenie wszystkiego-)-dwie godziny........ty chyba go masz za dużo....jak mnie sie udało (a nie mam cierpliwości),to i pewnie tobie wyjdzie....ale zrób jak chcesz.......koledzy dobrze ci doradzają-musisz szukac dystansów do hodny 5-d (angielskiej),z "kitajca" nie pasują.........
przesyłka pójdzie dwa dni,montaż (całośc zdjecie boczków ,wyciecie dystansów,złożenie wszystkiego-)-dwie godziny........ty chyba go masz za dużo....jak mnie sie udało (a nie mam cierpliwości),to i pewnie tobie wyjdzie....ale zrób jak chcesz.......koledzy dobrze ci doradzają-musisz szukac dystansów do hodny 5-d (angielskiej),z "kitajca" nie pasują.........
no ok, ok leniwy jestem to fakt, ale nie znam wymiarów... i jak mi nie wyjdzie to się delikatnie mówiąc "zdenerwuję". możesz mi podać wymiary?
[ Dodano: Pią Kwi 03, 2009 07:13 ]
Botanix napisał/a:
tetryk
I tak to się robi
Cytat:
No tak 10 minut to kupe czasu
Cytat:
Tyle, że zaprzeczasz sam sobie. Zanim kupisz i otrzymasz to ustrojstwo z Allgro minie parę dni. Sam zrobisz w parenaście minut. Nie musi być mdf wystarczy byle jaka decha... przecież zależy Ci na czasie
może nie tak na czasie, tylko o to chodzi ze leniwy jestem
kolega wyżej może mi poda wymiary
to wezmę się dzisiaj do roboty, bo nie idę do szkoły.
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 06:52
niestety nie poda....bo szablon zgubiłem a boczków nie bede sciągał,nie mam czasu (żarcik).........a tak na poważnie w lecie jak bede dawać wygłuszenie to sciągnę wymiary....mnie wystarczyło zdjecie ,najważniejszy jest otwór wew.później proporcjonalnie dobierasz resztę wymiarów,i na końcu kilka ruchów pilnikiem .... ,jeżeli nie masz ochoty ,ani czasu to polecam poszukać powe-dystanse,gość ci dobierze,ja się właśnie na nich wzorowałem,spasowały bardzo dobrze...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 06:52
no ok, ok leniwy jestem to fakt, ale nie znam wymiarów... i jak mi nie wyjdzie to się delikatnie mówiąc "zdenerwuję". możesz mi podać wymiary?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum