Forum Klubu ROVERki.pl :: Tuleje poliuretanowe do ROVERA
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tuleje poliuretanowe do ROVERA
Autor Wiadomość
shogunnn 

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 15:47   Tuleje poliuretanowe do ROVERA

Witam wszystkich ROVEROMANIAKÓW!

Ile prawdy jest w tym że części zawieszenia z Hondą i Roverem są wspólne?
Pytam ponieważ mam pewien kłopot z tulejami poliuretanowymi do Rovera seria 400.
Jakiś czas temu dorabiałem pewnej osobie zestaw na całe zawieszenie, ale kontakt się urwał a chciałbym odświeżyć temat i wprowadzić do swojej oferty części do modelu 400.
Chętnie też nawiąże kontakt z osobą znającą trochę temat Rovera najlepiej z Wrocławia która mogła by podjechać do mnie aby sprawdzić części które mam,a nie jestem w 100% pewny co do ich dopasowania.
Oferuję znaczący rabat na części dla ochotnika skorego do pomocy oraz trochę mniejszy dla forumowiczów ROVERki.pl którzy będą zainteresowani poliuretanem :mrgreen:

Dzięki za przeczytanie posta i sorry jeżeli temat nie jest w tym dziale co trzeba :wink:

SPAMU¦

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 15:47   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

BoloSr
[Usunięty]

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 20:11   Re: Tuleje poliuretanowe do ROVERA

shogunnn napisał/a:
Witam wszystkich ROVEROMANIAKÓW!

Ile prawdy jest w tym że części zawieszenia z Hondą i Roverem są wspólne?
Pytam ponieważ mam pewien kłopot z tulejami poliuretanowymi do Rovera seria 400.
Jakiś czas temu dorabiałem pewnej osobie zestaw na całe zawieszenie, ale kontakt się urwał a chciałbym odświeżyć temat i wprowadzić do swojej oferty części do modelu 400.
Chętnie też nawiąże kontakt z osobą znającą trochę temat Rovera najlepiej z Wrocławia która mogła by podjechać do mnie aby sprawdzić części które mam,a nie jestem w 100% pewny co do ich dopasowania.
Oferuję znaczący rabat na części dla ochotnika skorego do pomocy oraz trochę mniejszy dla forumowiczów ROVERki.pl którzy będą zainteresowani poliuretanem :mrgreen:

Dzięki za przeczytanie posta i sorry jeżeli temat nie jest w tym dziale co trzeba :wink:

siemak widze ze kolega z autokacika tu zawital :)
mam nadziej ze ktos sie zglosci do ciebie i bedziesz mial to w ofercie w dobrej cenie :)
ciekawi mnie natomiast jak to sie ma do rovera 45 lub MG ZS to co jest w 400 :bezradny:

shogunnn 

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 21:16   Re: Tuleje poliuretanowe do ROVERA

BoloSr napisał/a:

mam nadziej ze ktos sie zglosci do ciebie i bedziesz mial to w ofercie w dobrej cenie :)
ciekawi mnie natomiast jak to sie ma do rovera 45 lub MG ZS to co jest w 400 :bezradny:

Niestety trzeba gdzieś szukać :mrgreen: , w manualach i EPC informacji jakich potrzebuję nie znajdę, mam nadzieję że się ktoś zgłosi, albo może znacie jakiś serwis z Dolnośląskiego który specjalizuje się w Roverach?

michone 

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 21:27   

jakbys zrobil do r200/r25/zr to mysle ze conajmniej kilka-kilkanascie osob bylo by zainteresowanych.

andrzejziom 

Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 22:29   

a zamierzasz wprowadzić do swojej ofert R600 ... ... ?

BoloSr
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 18:20   Re: Tuleje poliuretanowe do ROVERA

shogunnn napisał/a:
BoloSr napisał/a:

Niestety trzeba gdzieś szukać :mrgreen: , w manualach i EPC informacji jakich potrzebuję nie znajdę, mam nadzieję że się ktoś zgłosi, albo może znacie jakiś serwis z Dolnośląskiego który specjalizuje się w Roverach?

mam nadzieje ze znajdziesz bo w razie czego bede chcial takowe bajery kupic do swojego MG ZS :)

shogunnn 

Wysłany: Nie Kwi 05, 2009 17:40   

michone napisał/a:
jakbys zrobil do r200/r25/zr to mysle ze conajmniej kilka-kilkanascie osob bylo by zainteresowanych.

Jest wiele samochodów do których chciałbym zrobić jakieś elementy, jak również do tych o które pytacie, tylko że potrzeba na to czasu, codziennie jestem pytany o jakieś inne auto i czy da się coś do niego zrobić, więc sami rozumiecie że nie jestem w stanie zrobić wszystkiego na raz :/ ,ale jakoś powoli mam nadzieję że będzie coraz więcej w mojej ofercie, a między innymi do każdego modelu ROVER'a, tylko cierpliwości...
Na początek seria 400 którą już zacząłem tylko muszę ją pozbierać do kupy, potem może 200 których jest chyba najwięcej na naszym rynku, przynajmniej tak mi się wydaje, a potem reszta...

BoloSr
[Usunięty]

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:06   

shogunnn napisał/a:
michone napisał/a:

Jest wiele samochodów do których chciałbym zrobić jakieś elementy, jak również do tych o które pytacie, tylko że potrzeba na to czasu, codziennie jestem pytany o jakieś inne auto i czy da się coś do niego zrobić, więc sami rozumiecie że nie jestem w stanie zrobić wszystkiego na raz :/ ,ale jakoś powoli mam nadzieję że będzie coraz więcej w mojej ofercie, a między innymi do każdego modelu ROVER'a, tylko cierpliwości...
Na początek seria 400 którą już zacząłem tylko muszę ją pozbierać do kupy, potem może 200 których jest chyba najwięcej na naszym rynku, przynajmniej tak mi się wydaje, a potem reszta...

wlasnie na poczatek rob 400 bo sporo podpasuej pod 45/mg zs a potem reszta :)

michone 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:44   

ale r200/r25/zr + tomcaty jesty pewnie ze 2 razy tyle niz r 400 :) pozatym napewno wiecej osob bedzie chetnych na poliuretany :)

shogunnn 

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:53   

michone napisał/a:
ale r200/r25/zr + tomcaty jesty pewnie ze 2 razy tyle niz r 400 :) pozatym napewno wiecej osob bedzie chetnych na poliuretany :)

Sami widzicie, najlepiej zrobić wszystko na raz, ale jak :bezradny: w tej chwili ogarniam Fiata CC/SC, BMW E36 i są następni w kolejce, żeby coś zacząć to i tak muszę mieć jakiegoś ochotnika który do mnie podjedzie, albo pożyczy wahacze, inaczej nie ruszę z ROVER'em...

Brt 
mgz insz.

Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 20:59   

kurcze gdybym wiedział, to zestaw na przód z wymiany bym Ci przesłał (wahacze, gumy drążków reakcyjnych, łacznik stabilizatora) .... Może ktoś ma zbędne używki w garażu i w celach pomiarowych przekaże koledze :ok: :hm:

maciekwawa 

Wysłany: Nie Kwi 12, 2009 22:04   

do czego sa te gumy?

Konrad_Zr160
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 08:32   

maciekwawa napisał/a:
do czego sa te gumy?

do tego o czym pisales topic wyzej aby miec raz na zawsze wytrzymale elementy gumowe zawieszenia i o tym juz nie myslec ...

Tomi
[Usunięty]

Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 22:38   

W przypadku R200/25 nie ma dużego problemu. Tam jest zaledwie kilka gumek. Tuleja wahacza (nowa) kosztuje 10 zł. Wkład drążka reakcyjnego 24 (w oryginale), a gumki stabilizatora i łącznikie stabilizatora też do drogich nie należą. Jedyne na co warto zwrócić uwagę to różne średnice stabilizatorów.

W przypadku R400, 45 i ZS, to jest tego znacznie więcej... ponadto różnią się również bardziej od siebie.

Czy będziesz robił wszystkie tulejki (łącznie z górnymi wahaczami i tylnym zawieszeniem)?

zorq 

Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 14:41   

w razie czego kanciaka 200 mogę zostawić Ci na kilka dni do eksperymentów ;)

Odpowiedz do tematu