Wysłany: Sob Mar 21, 2009 11:40 [All] Warsztaty, sklepy - Zachodniopomorskie
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Mam pytanko - gdzie najlepiej i czy robił ktos wogole wymiane rozrzadu (rovera 75) w Szczecinie Myslałem ze najlepsza firma jest AUTO ABC - ale jak zawiozłem tam autko - to okazalo sie ze nie chcetnie mi wymienia (nie maja kluczy do wymontowania paskow) Troche sie podłamałem bo kurka dosc ze koszt wymiany to około 2 koła - to znowu ciezko jest znalesc chetnego do wymiany Jak ktos ma jakas propozycje,namiar cokolwiek - bardzo bym prosił o Pomoc
Dziekuje i Pozdrawiam wszystkich klubowiczow
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Lut 28, 2012 10:51, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 21, 2009 11:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To niewielki warsztat, gość trochę nieprzyjemny jak dla mnie, ale miał dobre opinie od roverkowiczów. Spróbuj pojechać do ARS Auto na Krakowskiej [ duży warsztat i nie robią dziwnej miny słysząc ROVER ] http://www.autoars.pl/kontakt.html
To niewielki warsztat, gość trochę nieprzyjemny jak dla mnie, ale miał dobre opinie od roverkowiczów. Spróbuj pojechać do ARS Auto na Krakowskiej [ duży warsztat i nie robią dziwnej miny słysząc ROVER ] http://www.autoars.pl/kontakt.html
Pozdrawiam
Ceny mają z kosmosu. Kiedy jeszcze mieli starą siedzibę było inaczej.
Dobór części fatalny.
Skasowali mnie za diagnozę i wymianę rozrusznika 270 zeta. Rozrusznik zaniosłem własny, bo panowie za wszelką cena próbowali wcisnąć do środka rozrusznik od 2.0 (inne mocowanie) twierdząc, że do mojego modelu były 4 różne wersje.
Okazało się, że 1.8 jest tylko jeden. Kupiłem używkę od Neoossa
Na końcu okazało się, że to wina słabej masy.
Żenada.
Do tej pory poważniejsze rzeczy robiłem w AL-EX. Raz podkusiło mnie zmienić warsztat.
Także rozrząd robił bym w AL-EX. Drobniejsze rzeczy zwiazane np. z zawieszeniem robię w Auto Wega na Kolumba. Ceny maja naprawdę ok.
Ceny mają z kosmosu. Kiedy jeszcze mieli starą siedzibę było inaczej...
No z tym się zgodzę. Mi za wymianę zaśpiewali 700-800 z pompą. Zrobiłem to za 500 u swojego mechanika [części + robocizna].
Wspomniałem o nich bo wiem, że grzebią też się w Roverze.
Jeśli chodzi o AL-EX to powiedzieli mi o 100 mniej. Zraził mnie jednak właściciel swoim sposobem bycia i rozmową z klientem, a także dolewką 200ml Petrygo za 30PLN.
ray0579, co do cen to nie jest to jedynie moje spostrzeżenie.
Nie wiem czy robiłeś coś u nich w starej siedzibie. Było dużo taniej.
Nawet jeden z mechaników się do tego przyznał.
Każdy ma inne wrażenia co do warsztatu, więc nie ma co się prześcigać w ocenach.
Rozrząd (dwa paski, dwie rolki, pompa wody i uszczelniacze) w AL-exie zrobiłem za 280 zł. (części własne).
[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 20:53 ]
ray0579 napisał/a:
Jeśli chodzi o AL-EX to powiedzieli mi o 100 mniej. Zraził mnie jednak właściciel swoim sposobem bycia i rozmową z klientem, a także dolewką 200ml Petrygo za 30PLN.
W Auto arsie, kostkę o świateł przeciwmgłowych w Tico wymienili za jedyne 120 zeta.
Auto mojej luby.
hmm, a moze bardziej by sie oplacilo pojechac do jakiegos innego miasta na zmiane? na forum pisali niektorzy, ze zmieniali rozrzad za sporo mniejsze pieniadze niz 2tys zl.
dzwoniles juz do al-exa? jaka cene zaspiewali?
W Szczecinie jeszcze nic nie robiłem, bo ceny mnie zabijały. Wolę jechać do swojego miasteczka do znajomego mechanika. Piekę 2 pieczenie na jednym ogniu: odwiedzam rodzinę i naprawiam auto. No i zawsze taniej, nawet jeśli części on kupuje
PS. Kupiłem pierwszy raz części w Szczecinie w Inter Cars. Części na drugi dzień, i to mnie miło zaskoczyło, potrzebowałem pilnie auta i się udało
Wirusone a powiedz mi jak dobrales uszczelniacze. Mam wszystko prawie skompletowane,ale brak mi uszczelniaczy.Tylko ze ja mam 2.5... ale to chyba nic nie ma do rzeczy.
Na krakowskiej za podlaczenie do kompa zaspiewali mi 300zl.Wypiolem sie i znalazlem warsztat i kompa za 60zl.ARS strasznie drogi.A moze wiecie gdzie zdobyc wentylator do klimy do cdt2 litry? A moze jakis zlocik w szczecinie???
Pomógł: 12 razy Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro Cze 17, 2009 19:46 Re: roverek
W moim 1,8 jak juz pisalem wymiana wszystkich plynow-mialem swoje materialy oprocz plynu chlodniczego ,wymiana rorzadu,pompy ,wymiana czynnika klimy zaplacilem 550zl w LS w Podjuchach przy petli autobusowej
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
witam mam wielki problem z automatyczna skrzynią poszukuje warsztatu ktory by sie tego podja wymieniłem skrzynie na uzywke za radą kolegi z klubu bo sie nie opłac naprawiać wiem że to było błędem zakupiłem olej i miało być tak pięknie i zonk posiadam dwie walnięte skrzynie odstawiłem auto do warsztatu miało być naprawione po dwóch tygodniach niestety po dwóch miesiącach odebrałem je z wyciekającym olejem ze skrzyni
poszukuje jakiegoś warsztatu serwisu w zachodniopomorskim lecz nie koniecznie chciałbym sie znów cieszyc jazdą moim roverkiem ze sprawną skrzynią proszę o jakieś namiary na sprawdzony warsztat bo z ogłoszeniami w necie to jest super do czasu wstawienia auta
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Sie 13, 2011 13:03, w całości zmieniany 2 razy
W Podjuchach przy petli autobusowej jak sie jedzie na Gryfino wisi jeszcze reklama - slyszalem dobre opinie o tym facecie . Ale chyba zmienil adres - dowiem sie gdzie teraz urzeduje jest tam telefon . Tez zalezy mi na nim bo chce wymienic w mojej skrzyni olej a nie chce dawac jakiemus mechanikowi - oni wszyscy twierdza ze sie znaja . Podam przyklad : wymienilem olej w silniku i facet mowi ze skasuje mi inspekcje oleju , jakie bylo moje zdziwienie - jak chcial skasowac mi zworka pin 4 i 8 to co podane jest na naszy forum , wiec podziekowalem mu i powiedzialem , ze tak ja rowniez potrafie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum