Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 11:20
Wpina się to do wtyczki z kablami do głośników. W przypadku Twojego radia będzie to raczej wtyczka niebieska. Nie wiem niestety jaki kabel odpowiada za jaki kanał ale to możesz sprawdzić sam. Ważne jest jedynie to że dany kanał zawiera się w 2 dziurkach, czyli biorąc pod uwagę Twoje zdjęcie kanał lewy przedni to 2 pierwsze dziurki od dołu. Oczywiście to tylko przykład bo nie wiem czy dwie dolne to lewy przód ale na pewno 1 kanał. Podłącz zielony i brązowy do 2 pierwszych od dołu potem szary i czarny do następnych. Sprawdź czy to tył czy przód oraz która strona i po sprawie.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 22:03
Cytat:
Cytat:
Botanix napisał/a:
... będzie to raczej wtyczka niebieska.
dzieki
ale czy ktos moze to potwierdzic??
Napisałem raczej bo nie miałem do czynienia z tą wtyczką, ale pewność mam. Ta druga wtyczka ma za mało kabli aby starczyły na wszystkie głosniki w R75 - po prostu. Dlatego więc ta niebieska idzie na głośniki
podepnij kostke biala i zobacz czy Ci sie radio wlaczy, jak tak to niebieska jest glosnikowa. z tego co widze na zdjeciach to sa tam 4 pary kabli, wiec na 99% to glosniki.
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum