Wysłany: Nie Cze 28, 2009 17:32 [R400] Drill i problemy z nowym nabytkiem
No więc zakładam nowy temat by mieć temat zbiorczy mojego rovera 400 w dieslu.
Chciałem zacząć od diagnostyki ale nie mam pojecia gdzie znalesc kostke
tutaj znalazlem jakas zaslepiona kostke ale ma 20 pinow a nie 16
tutaj cała "instalacja"
Idac dalej tym tropem znalazlem czarny kabel dosc pokaznej dlugosci który wychodzi zza konsoli w miejscu nawiewu czy w okolicach - nie bylem w stanie sprawdzic poniewaz nie ma tam dojscia
znalazlem jeszcze taka zielona kostke 8 pinowa ale zdjęcie mi się zagubiło.
Gdzie w roverze 400 dieslu jest zlacze diagnostyczne? bo pod kierownica nie znalazlem
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jest po drugiej stronie kolo pasazera ta kostka w R 400.
co ty opowiadasz kolego,kostka od diagnostyki w 400-tce w dieslu jest od strony kierowcy a od pasażera to nic nie ma choćbyś i ze świecą szukał to nic tam nie znajdziesz
Napewno nie ma po stronie pasazera - tam jest od klimy coś po stronie pasazera nie ma. Moze ktoś dac zdjecia gdzie dokladnie znajduje sie to zlacze i jak wyglada?
@szosownik - chodzi Ci o ta czarna obudowe tuż pod kierownica - czy ta - w moim przypadku bezowa osłonke z szufladka za ktora znajduja sie bezpiecnziki?
co ty opowiadasz kolego,kostka od diagnostyki w 400-tce w dieslu jest od strony kierowcy a od pasażera to nic nie ma choćbyś i ze świecą szukał to nic tam nie znajdziesz
Przepraszam coś mi się pokiełbasiło Byl gdzieś taki film na youtube z Hondy Accord i tam gostek wyciągał kostkę z prawej strony.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Znalazlem byla za wszystkimi przewodami obok konsoli nawiewu no ale przynajmniej wiem jak rozebrac cała tapicerke od dołu - wczesniejszy wlasciciel pourywał mocowania wiec bede musiał dosztukować. Brak bledow - ciagle powitanie 1 -- 1-1 czyli 12 non stop ,
jutro samochod idzie do blacharza/lakiernika - a ja zabieram sie w tym tygodniu za rozklejanie reflektorów i czyszczenie ich , bo są zólte i wrecz matowe
[ Dodano: Sob Lip 18, 2009 13:26 ]
Oki, problem w miare zażegnany - teraz pojawiło się coś nowego - wcina płyn chłodniczy - i to dość znacznie. Z wierzchu nie wygląda by gdzieś ciekło. Co może być przyczyną ? silnik 2.0 Sdi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum