Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno działa tylko na centralne nawiewy.
W kierunku niebieskiej kropki jest ogrzewane/chłodzone, w kierunku białej nie ogrzewane/nie chłodzone czyli takie jak na zewnątrz samochodu.
Ps.Mogłem się pomylić co do jaka kropka jaką opcję.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 54 Skąd: Ostrów Wlkp
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 11:10
jest to regulacja dopływu nieogrzanego powietrza,
przekręcenie w kierunku niebieskiego punktu otwiera dopływ nieogrzanego powietrza,(dopływ świeżego nieogrzanego powietrza)
w kierunku białego punktu zamyka dopływ nieogrzanego powietrza (dopływa ogrzane powietrze zgodnie z ustawieniami )
Nie wiem czy na centralne tylko...
Regulacja doplywu zimnego powietrza z zewnatrz. W zimie to zamykam, zeby mi rece nie marzly i wydaje mi sie, ze dziala tez na skrajnych nawiewach.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
jest to regulacja dopływu nieogrzanego powietrza,
przekręcenie w kierunku niebieskiego punktu otwiera dopływ nieogrzanego powietrza,(dopływ świeżego nieogrzanego powietrza)
w kierunku białego punktu zamyka dopływ nieogrzanego powietrza (dopływa ogrzane powietrze zgodnie z ustawieniami )
tyle jeśli chodzi o instrukcje obsługi
Dokładnie tak jest
REMO napisał/a:
Byłem pewny że do nawiewu tylko poruszając ją niczego specjalnego nie odczułem.Czy ma to jakieś specjalne zastosowanie?
Nie przejmuj sie ze nic specjalnego nie odczuwasz,poprostu tak jest.Przerabiałem ten temat i w 400tce i 75-nie odczułem znaczacych roznic po przestawianiu .
[ Dodano: Wto Cze 30, 2009 12:24 ]
MaReK napisał/a:
W zimie to zamykam, zeby mi rece nie marzly i wydaje mi sie, ze dziala tez na skrajnych nawiewach.
Tak ,moze gdyby do nas zawitała prawdziwa zima,to odczuł bym ta roznice
Tak ,moze gdyby do nas zawitała prawdziwa zima,to odczuł bym ta roznice
Piszesz o Poznaniu czy Irlandii ?
W kazda zime, jak rano jade to mi paluchy grabieja na kierownicy.
Wtedy to koleczko zamykam i jest lepiej
Potem otwieram, bo czasami ciezko wytrzymac jak sie nie polaczy swiezego powietrza
Klimy nie uzywam w zimie chyba, ze musze odparowac szybe lub szybko
nagrzac srodek
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Sro Lip 01, 2009 08:02
Po prostu odpowiedz zainteresowanym,że jest to BYPAS,bo taka jest nazwa tego pokrętła.Po polsku bajpas,czyli ominięcie nagrzewnicy żeby na twarz nie leciało rozgrzane powietrze.
U mnie chyba to pokrętło jest spsute bo jest po lewej stronie i jak chce przekręcić w prawo to "sprężynuje" i wraca do lewej strony czemu sie tak dzieje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum