Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Lip 28, 2009 13:03 Re: [r216 coupe 97r] Szyba czołowa straszny problem ;/
Vesper416 napisał/a:
Witam Roverek już gotowy do rejestracji ale został najgorszy problem no i po prostu dziś myślałem że się porycze.
Autko kupiłem z pękniętą szybą.
Dzis nadszedł czas wymiany i co się okazuje że nigdzie nie ma u żadnego szklarza nawet u Auto GlassJan szyby do R216 r97 Coupe. Mieszkam w Poznaniu, jakby nie było duże miasto i jest tu od groma szklarzy ale nigdzie nie ma...
Jestem załamany bo samochód z tym pęknięciem nie przejdzie przeglądu po prostu nie ma prawa!!!
Jedyne co mi przychodzi do głowy to zapytać się wam drodzy forumowicze czy do tego samochodu pasuje szyba od Hatchback'a bądź może od którejś hondy pasuje. Szklarze uparcie twierdzą że od r200 nie pasują szyby chodź jak sami przyznają nie są pewni po Coupe to rzadki samochód i nigdy nie robili a w fabryce szyb do niego nie ma!!!!
I co ja mam teraz zrobić?
witam
jeśli jeszcze kolega nie kupił szybki polecam zapytać w
Nie jestem pewien bo to w koncu Cabrio musiałbym to sprawdzić.
Czy któs mógłby mi podesłać EPC bądź mógłby sprawdzić czy cabrio i coupe ma taką samą szybe?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie idz sie wieszać, zaraz poszukam w Rzeszowie tam gdzie ja wymieniałem szybe czy cos takiego mają, transport jakoś wymyslimy.... a zreszta moment.
http://www.allegro.pl/ite..._najtaniej.html
ten koles ma coupe na czesci, zapytaj sie o szybe, ja mam do niego jakies 40km, moze cos wymyslimy ?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Może raczej w EPC... Jak nie masz to podaj VIN (może być na PW), to ktoś Ci sprawdzi...
Z tego wątku wynika, ze od niczego innego nie pasuje... Ale czy oni się znają?
EDIT: EPC wypluł coś takiego:
szyba CMB100570 pasuje do: Rover 200 3/5 door & 400 4 door Series (Oct 92 VIN 605482 to Feb 96), Rover 200 Coupe/Cabriolet & 400 Tourer (March 1996 on)
szyba CMD10011 pasuje do: Rover 200 Coupe/Cabriolet & 400 Tourer (March 1996 on), Rover 200 3/5 door & 400 4 door Series (Oct 92 VIN 605482 to Feb 96)
Z dalszej lektury wynika, ze do coupe pasuje jedynie CMB100570
EDIT2: CMB100570 to wg Eurocode 7021AGN.
Nie no kupiłem szybe z linka którego podał aiwer Co prawda cabrio ale według tego co znalazł i napisał powyżej PTE szyba jest ta sama co w coupe. Szybka jest w Nowej Soli więc w sobote jadę ją odebrać, co nie zmienia faktu że cena nowej szyby mnie totalnie załamała
Chcesz mi powiedzieć że ta szyba http://www.allegro.pl/ite...a_przednia.html nie pasuje do Coupe??? Przecież PTE sprawdził w katalogu EPC i wynika z niego że coupe i Cabrio ma to samo oszklenie!?
Oświeć mnie prosze bo jak mam jechać na darmo i tracić nie potrzebnie kase...
Edit:
Facet podał mi numery szyby:
Kod:
dot-36as1m135
e243r-00778
czy ktoś może rozszyfrować to na eurocode bądz na jezyk "roverowski"
Edit:
Konrad2104
A czy mógłbyś wymierzyć swoją szybe i podać mi jej wymiary???
Edit:
Walczyłem i wymierzyłem szybe w mojej Coupe'tce oraz Konrad2104 wymierzył szybe w swoim Cabrio za co ogromnie mu dziękuje. Wyniki są przedstawione na rysunku poniżej. Wydaje mi się, że szyby są takie same pomiary trochę się rożnią od siebie ale ta różnica wynika z tego że dwie różne osoby mierzyły szyby i bez pomocy innych. Co więcej przy pierwszym mierzeniu wymiar dolnej krawędzi wyszedł mi taki sam jak konradowi więc jestem na 99,999999999% pewien że wymiary są takie same.
To jeszcze ja odkopię temat... Niestety pojawiło się na mojej szybie pęknięcie i będę ją musiał wymienić.... Szklarze liczą sobie 500 + montaż ok. 100zł Nic tańszego się nie znajdzie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum