Pytam w imieniu znajomego, który planuje zakup R45 w dieslu. Do tej pory jeździł służbowym Focusem klekotem i uparcie twierdzi, że 101HP i 240Nm będzie za mało Podsunąłem mu pomysł z wgraniem mapy od mocniejszej, 113 konnej wersji (przekonywać go będę do końca, bo tym sposobem zyskamy nowego klubowicza )
W związku z tym, kilka pytań:
Czy odczuwalna jest zmiana mapy z 101HP na 113HP?
Czy jest to bezpieczne?
Jaka będzie, nawet subiektywna zmiana w osiągach auta - może ktoś mierzył przyspieszenie do 100km/h - i jak jest elastycznością?
O ile wzrośnie (jeśli wzrośnie) zużycie paliwa, po wgraniu nowej mapy?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 09:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 11:03
Brt napisał/a:
Mixtated napisał/a:
Czy odczuwalna jest zmiana mapy z 101HP na 113HP?
tak.. auto jedzie zbiera sielepiej szczególnie poniżej 2000obr.
Mixtated napisał/a:
Czy jest to bezpieczne?
tak ... w końcu soft jest fabryczny
Cytat:
O ile wzrośnie (jeśli wzrośnie) zużycie paliwa, po wgraniu nowej mapy?
raczej nie wzrośnie ... jesli już to minimalnie
Odpowiedziałeś na te pytania, które i mnie dręczyły Też się zatem zdecyduję, ale dopiero jak wymienię wentylator u siebie i naprawię wiązkę do poduszki w moim fotelu
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 12:04
Dobrze się składa. Jak kolega kupi auto to może Marian zrobi to na spocie BTW, u siebie też bym sprawdził czy na 100% mam mocniejszą mapę, jak nie to do dogrania w/w.
Zaraz wysyłam koledze linka do tego wątku. Myślę, że będzie zadowolony z wybory R45, bo jak jechał ze mną, to mówił, że fajnie wciska w fotel. Jeśli się okaże, że mam jednak wersję 101HP i może być jeszcze lepiej, to na 99% kupi
[ Dodano: Pią Wrz 04, 2009 13:06 ]
Aha...Krzysi3k5, czekam na odczucia po wgraniu.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 13:16
Wbite mam niby 74kW, ale w przypadku licznych, poruszanych nawet na forum, problemów z rejestracją MG, nie oznacza to, że jest to prawdziwa moc. W urzędzie komunikacji najczęściej biorą z tabeli i wpisują ROVER MG, ROVER KAT. itp., chociaż mi się udało i mam wpisane MG ZS Najlepiej jak Marian podepnie mi auto pod kompa i będzie wszystko jasne
[ Dodano: Pią Wrz 04, 2009 14:17 ]
A ZS po lifcie ma na progu naklejkę 83kW.
barszczyk, w poznaniu też mamy ludzi z T4, ale czy Przemo wgrywa mapy to nie weim.
tu masz namiary: http://www.roverki.pl/gar...OVER_LAND_ROVER
za to w Nowym Mieście nad Wartą (50km za Poznaniem) kolega PHJOWI wgrywa na pewno http://www.roverki.pl/gar...H_JOWI_(serwis)
jak byś się dowiadywał o możliwość i ceny to umieść taką informację tutaj proszę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum