Witam.
Ostatnio zabezpieczam całe autko przed rudą bo przechodząc obok auta słychać jak rdza zjada blachę...
Już przed zimą zauważyłem że mam z tyłu tylko jedno nadkole. Chodzi oczywiście o plastikową osłonę która w R jest od połowy błotnika i idzie w stronę zderzaka. Myślałem dotychczas że prawe nadkole ktoś wyrwał i dlatego go nie mam. Jak odwiedzałem szroty to zwracałem uwagę czy gdzieś w jakimś R jest to nadkole. Niestety w żadnym nie było. Teraz jak już zacząłem grzebanie pod autkiem chce zrobić wszystko najlepiej jak się da i szukam nadkola. Wczoraj jak posłałem wiadomość do jednego ze szrotów dowiedziałem się ciekawej informacji. Otóż że owe nadkole było montowane tylko po stronie wlewu paliwa.
I właśnie zwracam się do wszystkich użytkowników R400 po 95 roku łącznie z R45 które są w HTB. Czy Wy również macie tylko nadkole od wlewu paliwa?
Jeśli tak to trochę lipa. Cały syf z kół leci aż na koniec zderzaka. Nie wspomnę o otworach które wyglądają jakby były przygotowane do mocowania takiego nadkola.
No nic czekam na Wasze spostrzeżenia co do tej sprawy bo w Rave nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 12:57 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam.
Ostatnio zabezpieczam całe autko przed rudą bo przechodząc obok auta słychać jak rdza zjada blachę...
Ty to masz słuch wyczulony
Cytat:
Już przed zimą zauważyłem że mam z tyłu tylko jedno nadkole. Chodzi oczywiście o plastikową osłonę która w R jest od połowy błotnika i idzie w stronę zderzaka. Myślałem dotychczas że prawe nadkole ktoś wyrwał i dlatego go nie mam. Jak odwiedzałem szroty to zwracałem uwagę czy gdzieś w jakimś R jest to nadkole. Niestety w żadnym nie było. Teraz jak już zacząłem grzebanie pod autkiem chce zrobić wszystko najlepiej jak się da i szukam nadkola. Wczoraj jak posłałem wiadomość do jednego ze szrotów dowiedziałem się ciekawej informacji. Otóż że owe nadkole było montowane tylko po stronie wlewu paliwa.
I właśnie zwracam się do wszystkich użytkowników R400 po 95 roku łącznie z R45 które są w HTB. Czy Wy również macie tylko nadkole od wlewu paliwa?
Jeśli tak to trochę lipa. Cały syf z kół leci aż na koniec zderzaka. Nie wspomnę o otworach które wyglądają jakby były przygotowane do mocowania takiego nadkola.
No nic czekam na Wasze spostrzeżenia co do tej sprawy bo w Rave nic nie znalazłem.
Pozdrawiam
Poszedłem szybko zerknąć... Wg mnie mam dwa nadkola w R45 i z tego co pamiętam (R400 miałem 3 lata temu przez pół roku) w R400 też miałem, ale nie plastik lecz wyprofilowaną blachę, która chroniła przed przedostającym się syfem. Na bank miałem osłonę nad kołem tylko nie napiszę Ci czy byłą ona plastikowa czy też nie. W R45 mam.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 13:09
Poprawka: BRAK plastiku w R45. Mam tylko blachę dookoła koła. Auto właśnie jest u lakiernika, bo robię mu polerkę i nie mogłem dobrze zobaczyć... Generalnie: plastik mam tylko od wlewu paliwa.
[ Dodano: Czw Wrz 10, 2009 14:14 ]
Ale, co dziwne, są miejsca na spinki...
Tak to i ja mam. Gdyby tej blachy nie było to bym w bagażniku musiał wozić szufelkę ze zmiotką a nie inne rzeczy
Właśnie w tym rzecz że są miejsca na spinki zaraz na samym dole przy tłumiku a nadkola plastikowego brak.
Jak znajdę trochę czasu to może sam coś z żywicy zrobię jeśli to faktycznie nigdy nie było montowane.
Pozostaje jeszcze Honda. Może tam coś było.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
faecd, nie wierze
Jak to może być że Ty masz a ja nie mam Też mam 97`po małym lifcie i kurde nie ma
Wiesz może z którego miesiąca jest Twój egzemplarz? Może jakoś montowali do sierpnia a później nie bo z tego co pamiętam to mój jest właśnie składany w sierpniu.
faecd, Chcesz sprzedać to nadkole
Na forum Hondy już posłałem info. Może tam było częściej montowane.
R200 Coupe Turbo & V8
Ostatnio zmieniony przez greg-si Czw Wrz 10, 2009 13:36, w całości zmieniany 1 raz
sprzedac to nie poczekaj zaraz Ci zrobie fotki niedowiarku:) zw
[ Dodano: Czw Wrz 10, 2009 14:41 ]
hhehe o kurcze, faktycznie, ja tez nie mam tam nadkola, jedynie od wlewu paliwa...mam obudwa te miejsca w blocie wiec sadzilem, ze to obydwa plastiki:)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
może znajdzie się jakaś jedna owieczka co będzie miała. Będzie to świadczyło o tym że trzeba tylko dobrze poszukać. Bo jeśli faktycznie nie było to nie ma co zawracać komuś i sobie głowy.
R200 Coupe Turbo & V8
hhehe o kurcze, faktycznie, ja tez nie mam tam nadkola, jedynie od wlewu paliwa...mam obudwa te miejsca w blocie wiec sadzilem, ze to obydwa plastiki:)
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Czw Wrz 10, 2009 13:51
faecd napisał/a:
faecd napisał/a:
Generalnie to trzeba to po prostu zabezpieczyc i moze jakas papa termozgrzewalna obkleic:) ? hmmm?
Można sobie odlew z tworzywa zrobić, nie powinno to kosztować dużo.
ale ogolnie to dziwna sprawa, niby czemu nie ma plastikowych nadkoli po obu stronach? ze niby lewa strona bardziej sie brudzi czy jak:D
Masz wlew paliwa i za tym plastikiem idzie rurka od paliwa. Coby nie dostała żadnym kamieniem jest to nadkole.
Jednak według mnie jak się robi z jednej to i drugiej powinno być.
PopaY napisał/a:
Można sobie odlew z tworzywa zrobić, nie powinno to kosztować dużo.
Ja coś takiego na bank zrobię jeśli nie ma dostępnych oryginalnych.
R200 Coupe Turbo & V8
szosownik, mi nie chodzi o rdzę tylko o to że jak jest mokro to pomiędzy tym nadkolem a zderzakiem jest szpara i syf leci aż pod lampę i wylatuje na samym rogu. Taki piaseczek widać. Tylko o to mi w tym wszystkim chodzi.
R200 Coupe Turbo & V8
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum