Z tego co wiem to takie silniki tylko w VW są... Najprostsza metoda na sprawdzenie czy to coś poważnego to odłączenie akumulatora na kilka godzin by się komp zresetował. U mnie w Peugeocie pomogło, komp się zresetował i obroty przestały falować.
kolego POPA jesli juz tak zwracamy uwage to ja ci moge powiedziec ze oznaczenia TDI sa nie tylko w VW! a co do tych falujacych obrotow to moze to byc czujnik temp. paliwa,poszukaj na forum gdzies o tym bylo nawet jest jak go wymienic.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 18:17
aiwer napisał/a:
PopaY napisał/a:
A co do TDi to tylko grupa VW ma takie oznaczenie (VW, Seat i ew. Skoda).
No i jeszcze AUDI
No co Wy się usadziliście? To, że Rover ma oznaczenie SDi, nie znaczy, że Honda ma takie same... W Hondzie Accord CC7 silnik diesla nazywa się właśnie TDI.
Natomiast jeśli chodzi o problem, to szukaj postów związanych z wiązką elektryczną pompy, ew. czujnikiem temperatury paliwa lub nastawnik pompy wtryskowej. Wszystkie mądrości są już na forum i na pewno je znajdziesz...
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Ostatnio zmieniony przez mcteusz Pon Wrz 14, 2009 18:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum