Hallo
Mam problem z moim Roverkiem 45, a mianowicie przy przekręceniu kluczyka w stacyjce na pozycję pierwszą, włączają się wentylatory chłodnicy. Pomóżcie co robić ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 21:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
na początek sprawdź, czy przypadkiem nie odłączył się czujnik temperatury silnika, ten z dwoma kabelkami, (w trójniku po lewej stronie, tam gdzie dochodzi dolny wąż od chłodnicy),
jeszcze daj znać, czy na pewno włączają się oba, bo jak tak, to chyba coś z elektryką klimatyzacji nie tak
a w ogóle witaj
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 22:42
sTERYD napisał/a:
ale do chłodzenia silnika jest tylko jeden wiatrak, a oba chodzą tylko przy włączonej klimie
Nie o to mi chodziło. Jeśli czepić się trzeba elektryki to raczej, moim zdaniem oczywiście, jest to wina po prostu zasilania wiatraków, a nie klimy i nie ważne, że oba włączają się tylko z klimą. Tak mi się wydaje, ale oczywiście pełnej pewności nie mam.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:45
nie mam pod ręką rave do r45 ale w r400 jest podobnie - stawiałbym na moduł przekaźników - posklejane przekaźniki albo zimne luty - zobaczymy kto trafił oczywiście jeśli nie okaże się najprostsze czyli przerwanie obwodu przy czujniku temp
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum