Witam. mam pytanie co moze byc przyczyna tego ze moj roverek nie chce odpalic w deszczowa pogode, czy cos jest nie szczelne czy cos zalewa? prosze o porade
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 09:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 13:43
może troszkę więcej szczegółów?
Czy nie kręci rozrusznikiem? czy się dławi?
temat o problemach z odpalaniem rano, gdzie zazwyczaj też jest wilgotno:
http://forum.roverki.eu/v...ee0cb836#401464
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 14:03
Na pierwszym miejscu sprawdzil bym kopulke czy nie ma pekniec, czy wilgosc sie nie dostaje do srodka (zrobic tak jak kiedys w maluszkach, wziasc ja w deszczowy dzien do domku a potem zamontowc i zobaczyc czy odpali) tak samo przewody WN do przegladniecia.
Wymienilem wlacznik elektromagnetyczny od rozrusznika i dalej nie chce krecic roszrusznik, jak przekrecam stacyjke slychac tak jak by w schowku pyk i nie kreci rozrusznik:/ co moze byc przyczyna tego wsztystkiego?
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Czw Paź 01, 2009 18:17
na początek sprawdź czy nie ułamała się lub nie jest luźna wsuwka na kablu przy rozruszniku
później sprawdź rozrusznik podłączając go na krótko do akumulatora (może mimo wymiany elekromagnesu nadal on nie działa)
w obwodzie załączania rozrusznika poza stacyjką jest jeszcze przekażnik w module przekaźników oraz bezpiecznik umieszczony niejako dodatkowo przy bezp w kabinie i oznaczony jako F20 10amp
reszta to już kabelkologia
warto jeszcze sprawdzić stan podłączenia masy do silnika i nadwozia
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
a na kablach od kogoś jak odpala? miałem podobny objaw w cordobie wrażenie było takie jak by aku klękał, na kablach też słabo palił do momentu jak nie przeschnął, okazało się że sonda dostawała wilgoci. Ewentualnie sprawdź kable WN.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum