Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam wszystkich
Kieruje się do Was z pytaniem czy ktoś może wymieniał szczotki w rozruszniku Są to jakieś specjalne szczotki - model,typ ? Mam ojca elektryka który wymieniłby mi to od reki ale z drugiej strony nie mogę sobie pozwolić żeby auto nie było dysponowane i chciałbym to zrobić w 1 popołudnie a szukając jakiegoś fachowca to każą mi przynieść sam rozrusznik - a to mam z 2-3 dni postoju bo pewnie zanim zamówi części i je przyślą to trochę czasu zleci Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki
W sklepie chcąć coś dobrać to tylko jak im szczotke przywioze na wzór
Tyle co spisałem To nr seryjny NAD 100580
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 16:43
raczej nie znajdziesz oryginałów ale jak piszesz zrobisz wszystko w jedno popołudnie trzeba wyciągnąć rozrusznik i przejechać się ze szczotką do sklepu i dobrać coś podobnego (to już wiesz ), może być większa wtedy wystarczy ją opiłować aby pasowała do szczotkotrzymacza
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 163 Skąd: Z KOBRY
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 17:18
seyfer..kolego u mnie ta sama usterka - szczotki koszt to 50zł + 50 robocizna.. ale niepamietam typu..nie ja to kupowałem..takze jedyne co moge powiedziec to tylko i wyłącznie ile to kosztowało..
Pozdro..
Pomógł: 54 razy Dołączył: 23 Maj 2008 Posty: 942 Skąd: Zabierzów
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 17:35
Tu masz stronkę poglądową SZCZOTKI
Ale nie wiem czy jest tam coś do Rovera.
Poszukaj jaki masz numer rozrusznika i jakiej firmy a to już ułatwi namierzenie potrzebnych szczotek.
może wyślij zapytanie tutaj:
http://www.irmot.pl/menu.htm
a jak nie, to kup jakieś bycze szczotki (np. od ursusa C360 powinny Ci wystarczyć dwie, bo są wielkie i mają po 2 przewody) i po prostu dopiłuj do gniazd. Roboty niedużo, a nie będziesz musiał 2 razy rozkręcać
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Dzięki Panowie za pomoc. Do stałem dzisiaj wprawdzie namiary na "ogarniętego" elektryka co się zajmuje tego typu rzeczami i jutro się dowiem . Jak nie będzie miał czasu to będę musiał ojca prosić
[ Dodano: Wto Paź 13, 2009 12:26 ]
Okazało się, że jednak nie będę miał dostępu do kanału .. czy jest możliwość wykręcenia rozrusznika bez wjazdu na kanał ?
dzisiaj z racji pogody nie zdążyłem, wiec całą operacje przeprowadze jutro. Rozeznanie co i jak juz zrobiłem wiec nie powinno być źle
Brt- a Ty może nie kojarzysz jakie tam szczotki są potrzebne ?
seyfer, niestety .... miałem kiedyś wyjęty rozrusznik, ale nie zaglądałem niego więc ... jeśli mógłbyś przy okazji zmierzyć a najlepiej cyknąć fotkę u siebie, ludzkość przynajmniej ta roverkowa, będzie Ci wdzięczna
kurde i u mnie pojawiły się jakieś problemy z rozrusznikiem jakbym miał ich mało
dzisiaj oszalał,nie reagował i dopiero za trzecim razem zakręcił
czy to też szczotki będą?
kupi gdzieś cały nowy rozrusznik?
bo na allegro to jakieś padaki używane tylko
Brt to mówisz że od góry się go wyjmie?
ciekawe od czego będą szczotki pasować
raz też się zdarzyło że coś tam się w nim zakręciło a reakcji na silniku nie było tak jak bendix w maluchu jeśli ktoś pamięta te czasy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum