Wysłany: Sob Paź 17, 2009 17:38 [R75] Dziwna sprawa przy włączaniu reflektorów
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam mam bardzo dziwna sprawe jak uruchomie silnik (ciepły czy zimny nie ma znaczenia) i wlaczam światła (a mam ksenony z przetwornicami) to gaśnie auto i zapala sie kontrolka silnika. Czy akumulator jest słaby czy jakies zwarcie idzie???? pozdro
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 06, 2010 23:55, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 17:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 20:01
O kurcze. Dziwna sprawa. Trzeba sprawdzić alternator, przetwornice i sam nie wiem co jeszcze.
Niestety wiele nie pomogę. Ale w czasie jazdy zgaśnie, czy na jałowym? bo może to nie problem z lampami tylko z silnikiem, z tego co widzę masz CDT, a on lubi jak każdy CR mieć kaprysy i se zgasnąc z jakiegoś powodu.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 10:21
Obserwuj dalej i pisz na bieżąco co się dzieje. Ja zaczną występować inne objawy, wtedy coś więcej będzie wiadomo. Narazie obstawiam, że któryś wtryskiwacz puszcza przelewem co jakiś czas za dużo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum