witam,
moje autko ma przebieg 265tyś, podobno jak na diesla to nie dużo. Wszystko jest ok poza okresem zimowym. Przy niskich temperaturach musze wiele razy krecić.Rok temu skutkowało to tym, że musiałem kupić nowy akumulator ale problemy pozostały. Zrobiłem pomiar na cylindrach i takie mam wyniki 24,5bar ; 24,5bar, 27bar i 24bar. Czy to oznacza że jest słaba kompresja, czy to uszczelka na głowicy jest do wymiany lub wtryskiwacze?? nie wiem?każdy mechanik mówi co innego. POMOCY !
ps: czy mam szukać garażu czy może jest jakieś wyjście
z góry dziękuje
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 19:32
michalR,
szukajka się kłania wystarczy trochę poszperać...Najprawdopodobniej masz ustawiony zły kąt wtrysku i dlatego musisz go tyle razy kręcić. W technicznym FAQ masz napisane co i jak http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#68 A co do kompresji to niech bardziej kompetentni się wypowiedzą.
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
A jak świece sprawdzałeś czy grzeją jak jest temperatura dodatnia to ci bedzie palił nawet przy 4 szt niesprawnych swiec ale bedzie minus to troche pokrecisz .
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
dzieki za podpowiedzi
odnośnie kąta wtrysku - nie odczuwam żeby auto miało mniejszą moc na niskich obrotach
oraz nie mam problemu z odpalaniem w lato, czy to jednak wyklucza tą możliwość?
mam pierwszy trop
świece - sprawdzone rok temu z wynikiem pozytywnym
jeszcze jedna wskazówka - po odpaleniu z tyłu auta pozostaje biała chmura dymu...
Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Sty 2006 Posty: 46 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 20:19
kolego na 99% kat wtrysku, przerabiałem to u siebie, jak się trochę znasz na mechanice to sobie rozkręć obudowę paska od strony filtra i tam sie to reguluje ja sobie ustawiłem na oko zeby dobrze odpalał i jest ok. acha dodam ze jak jeździłem po elektronikach z kompem to zawsze mowili ze jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum