Wysłany: Nie Lut 21, 2010 22:33 [420 sdi ] przewód od pompy sprzęgłowej
witam. mam trochę ciężki do obejścia problem i liczę, że ktoś będzie w stanie mi pomoc. ostatnio zainwestowałem nie małe pieniądze w wysprzęglnik i pompę sprzęgłową. mechanik któremu zleciłem wymianę tego obciął przewód łączący wysprzęglnik z pompą przy końcówkach bo chciał założyc nowe, które były w komplecie ale nie udało mu się to i przewód z niewyjaśnionych przyczyn zrobił się strasznie krótki i teraz z pomocą kieruję się do was drodzy forumowicze. czym można zastąpic ten przewód i jak to zrobic? dodam jeszcze, że będę robił to sam a jestem elektronikiem a nie mechanikiem
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 21, 2010 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w naszym przypadku przewody są integralną częścią pompki i wysprzęglika, a to z tego powodu, że są one fabrycznie zalane płynem hamulcowym, dzięki czemu przy wymianie wystarczy rozpiąć szybkozłącze i zapiąć je spowrotem bez odpowietrzania...
Jak mechanik bezmyślnie zepsuł, to niech Ci teraz odkupi zniszczone części.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum