Wysłany: Sro Mar 03, 2010 11:01 Opinie na temat Nokii E52
Czytam dużo opinii o tym telefonie i sam nie wiem co mam o nim myśleć
Macie jakieś doświadczenia z tym telefonem? Miałem e51 i byłem zadowolony ale E52 ma różne opinie
Pomóżcie
_________________ Pozdrawiam Kozik
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 11:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obecnie też używam E51 i jestem zadowolony. Kolega ma e52 fakt bateria długo trzyma telefon służbowy dużo dziennych rozmów.
Ale już mu się zawiesił w jakiś opcjach kilka razy. W E51 tego jeszcze nie miałem.
Sugerowałeś się opiniami tutaj
http://www.ceneo.pl/;0152685731-10.htm
Kolega kupił na początku roku i jest zadowolony, ja jak będą tańsze to pod koniec roku sobie zakupię Test Noki E52 zapewne czytałeś - ja nie to dam linka.
Używam od 3 miesięcy i bardzo mi pasuje Jedyne co mnie zawiodło to zdjęcia wykonane wbudowanym aparatem fotograficznym, są raczej dość kiepskie jak na telefon tej klasy Poza tym same plusy, szczególnie za baterię i wifi.
Też jak większośc obecnie mam e51 i czaje się na e52 co do tych zdjeć to raczej nie ma co się spodziewać rewalacji bo ten telefon raczej ma inne przeznaczenie, zresztą jak większość z serii E Na mulimedia to bardziej bym proponował serie N. Zresztą od zdjęć są aparaty cyfrowe a nie telefony
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
jarekkord [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 05, 2010 20:43
Witam,
używam E52 od około 4 miesięcy i tak wyglądają moje doświadczenia:
- pierwsza wizyta w serwisie - zgłoszone około 8 usterek (sporadycznie zawiesza się, sam się wyłącza po czym niemożliwe jego ponowne włączenie - trzeba wyciągnąć baterię, sporadycznie niemożliwe ładowanie ani ładowarką ani przez USB z kompa, trzeszczenia w głośniczku uniemożliwiające rozmowę i jakieś tam drobnostki)
- druga wizyta w serwisie - z powodu nieusunięcia usterek z pierwszej reklamacji, doszło do tego że wyładowała mi się bateria i już nie było możliwości jej naładowanie. Po zrobieniu zadymy w punkcie Plusa wymienili telefon na nowy
- potwierdzam - ten telefon nie robi zdjęć - tragedia (brak auto focusa)
- lekki, delikatny - odstaje srebrna obwódka wokół telefonu (mam zamiar ponownie odwiedzić punkt Plusa i ponownie reklamować)
- bateria - rewelacja
- Wifi - (główne kryterium wyboru telefonu) - rewelacja
- większy ekran niż w E51
Jakbym miał ponownie wybierać telefon to prawdopodobnie znów bym się na niego zdecydował.
Pozdro.....
Może nie w temacie, ale przyszło mi na myśl takie małe porównanie.
Ludzie narzekali swego czasu na Samsungi. Jako osoba pracująca w tym temacie już parę ładnych lat z mitami w/w sie nie zgodzę. Żona od roku używa Samsunga AVILA. Fakt, telefon z dotykowym ekranem, zdjęcia średniej jakości, ale przy tak częstych rozmowach jak u niej (średnio 4 godziny dziennie) wytrzymałość baterii (12 dni) jest porażająca. Więc jak to ja zawsze mówię klientom i zdania nie zmienię: Jakość działania w duuużej mierze zależy od jakości utrzymania i zadbania o telefon
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
A ludki kochane powiedzcie mi jeszcze czy garmin na tej nokii działa bez problemu i jaka wersja? bo u mnie krzaczy (zawiesza się wyłącza, czasami resetuje telefon) a tomtom jest bardzo nie aktualny
haszczyc, ale chyba ona jest ważna tylko przez jakiś czas, chyba że się mylę
na E51 mam mapę darmową z nokii, jakbym miał nadajnik, to działałaby jako nawigacja, ale nie jest mi potrzebna.
z nokii jest darmowa dla e52. Tu jest stronka:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum