Wysłany: Pon Mar 15, 2010 19:40 [R75] Zalane sterowniki
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam!
zalałem auto wodą ,dostała się ona przez filtr kabinowy do srodka samochodu tuż pod nogami pasażera,prawdopodobnie zalałem sterownik silnika i sterownik skrzyni biegów !!
trzeba je wysuszyć tylko nie wiem dokładnie gdzie się znajdują i jak wyglądają-na kompie pokazuje komunikat EP (uszkodzona skrzynia biegów)
może mi ktoś z kolegów pomóc!!!!!!!!
podobno trzeba odłączyć akumulator ,ale nie mam kodu do radia wtedy pewnie je strace?
potrzebuje pilnie porady!!!!!!!
czekam...
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lis 25, 2010 01:29, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 19:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:11
jestem z nim w kontakcie ,ale zawalony jest robotą nie bardzo może mi pomóc ,chce ale ma sporo roboty!jeszcze czekam na wiadomość od niego.
teraz chce wymontować sterowniki tylko nigdy nikt mi ich nie pokazywał ,mówił bym je wysuszył wiec tak chce zrobić do czsu jak da mi znać.
Dodałem ,że nie mam kodu do radia jak odłącze od aku.to strace wtedy też i radio?
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:40
te proste orginalne Harrmony!
jesli bedzie mozna je odkodować to ok! moja strata!
czy macie może zdjęcia jak się dostac do sterowników i jak to po kpleji wygląda???
ide zobaczyć do auta czy farelka jeszcze chodzi bedę za 10 min.
z góry dzięki
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 20:44
To kod na pewno stracisz. Tak jak pisałem ok 70zł. nowy.
Zdjęcia jak i co masz w linkach powyżej.
Bez wyciągania wykładzin się raczej nie obędzie. Pod dywanami jest mata wygłuszająca na gąbce która nieźle chłonie wodę.
Przerabiałem wodę pod tylną kanapą.
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 23:14 j.w
niby obpiołem te sterowini chyba to te co trzeba! zdielismy plastik z podszybia oraz dwie wycieraczki troche innych dupereli pokazał się niby sterownik silnika w obudowie było chyba wtyczek z 5 szt .do niego wpiętych,sterownik pod nogami pasażera to taki srebny można powiedzieć ,że to dwie sztuki inne mniejszy i większy połączony metalową częścią która trzyma się przodu a do nich są wtyczki 2 sztuki po jednej do każdego .
jeśli mam racje to ok! ale jak dla mnie laika nie bardzo wody na nich widzę!?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum