Wysłany: Czw Mar 18, 2010 15:20 [R25 1.4 2001r] Uszczelkia po impulsatorem
Witam
Ostatnio miałem problem z prędkościomierzem i wykręcałem impulsator, no i wczoraj byłem na przeglądzie i okazuje sie że cieknie mi spod niego olej i tu moje pytanie,
Czy jest tam jakaś uszczelka, jak tak to jaka. Może ma ktoś dostęp do RAW bo coś nie chce mi odpalić i zamieści zdjęcie togo jak to jest uszczelnione ?
Ostatnio zmieniony przez thef Czw Mar 18, 2010 19:52, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 15:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Lechos, dzięki myślałem że jest jeszcze jakaś uszczelka między obudową skrzyni a implsatorem ale teraz to chyba tylko uszkodzenie tej uszczelki wchodzi w gre, niestety rozbiorę to dopiero w sobotę to się wyjaśni, nie wiecie może czy będzie problem dostać taką uszczelkę ?
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 20:07
Sprawdziłem, niestety to jest ten oring. Nie wygląda, żeby tam była jakaś inna uszczelka. Może ten oring masz już po prostu wytarty?
[ Dodano: Czw Mar 18, 2010 20:07 ]
Aha, co do samego oringu, to może warto poszukać najpierw w jakimś sklepie, może coś się dopasuje. Jak widać oryginał nie należy do tanich.
Dokładnie tak jak piszesz to jest to o co mi chodziło, nie jest aż tak drogo w Tomateam ale najpierw poszukam myśle że nie będzie problemu coś dopasować, no i myśle że raczej go uszkodziłem przy wkładaniu impulsatora niż to że jest już wytarty.
Ale dzięki za screena teraz wiem na czym stoje no i w sobote sie wyjaśni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum