Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 19:18 [R600] Mocno coś buczy przy około 2200-2400
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam!
Ostatnio pękła mi rura wydechowa ta pierwsze od kolektora, ta co ma na sobie łącznik elastyczny, to wykręciłem na kanale i pospawałem (mam firme produkującą ogrodzenia także sprzęt jest) no i od tamtej pory przy obrotach od 2200 do 2400 coś bardzo buczy tak basowo, wjechałem znowu na kanał ale wydaje się, że wszystko jest szczelne, dolot i węże od turbo tez wyglądają ok...dodam tylko, że od jakiegoś pół roku w ostatnim tłumiku juz mi wyciszenie sie rozleciało i na wolnych obrotach słychać brzęczenie tak samo jak się kopnie nogą z tyłu w tłumik to też brzęczy, ale na takich wyższych obrotach nigdy tak nie buczał jak po tym pospawaniu rury, tylko wydaje mi się, że jest po pospawaniu rury nawet zrywniejszy. Co to może tak buczeć koledzy? Macie jakieś pomysły co sprawdzić? Czy tak ma być?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sob Lut 12, 2011 23:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 19:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 20:44
Wydaje mi się że przed spawaniem kiedy układ był nie szczelny nie było buczenia bo napór spalin wydobywał się również poprzez tą nieszczelność, natomiast po spawaniu odzywa się to co się rozleciało bo spaliny w całości tam uderzają.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Wołów
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:09
No właśnie tez tak myslę. Buczenie wydobywa się tak jakby z pod maski, ale to wrażenie z wnętrza auta a na zewnątrzn to w ogóle nie słychać, na kanale też nie potrafię zlokalizować ani usłyszeć. Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł? Tłumik końcowy i tak wymienie, ale musze najpierw trochę sie odkopać po zimie z kasą...wiadomo przestoje...Pozdro!
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:10
rezonans przenosi dźwięk do wnętrza.
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 21:33
ok jak coś to pisz na priv
[ Dodano: Czw Mar 18, 2010 21:33 ]
aha jak chcesz używkę to zadzwoń pod ten numer, gość jest konkretny i ma bardzo dobre używki 601424697
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum