Wysłany: Sro Mar 24, 2010 08:25 [R400 '96] Pytanie o lakier
Witam
Z racji tego że będę robił małe zaprawki ale nie będzie to malowanie całych elementów postanowiłem sobie kupić lakier.Ku mojemu zdziwieniu po podaniu kodu lakieru LVD dostałem spray ale sprzedawca powiedział że jest to baza a na puszce napisane acryl
nie znam się za bardzo na tym ale wiem że na bazę trzeba dać bezbarwny bo ja mam lakier metalic
pytanie moje jest takie, czy do małych zaprawek koniecznie muszę jeszcze kupić bezbarwny czy mogę malować samym tym acrylem?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 24, 2010 08:25 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam też metalica i sama bazę mam i ładnie to nawet wygląda, nie dawałem lakieru.
Chodź teraz na wiosnę jak będę robił zaprawki to może urzyję, ale pewnie tylko w celach dodatkowego zabezpieczenia lakieru.
no to mnie trochę uspokoiłeś
jeśli dobrze pamiętam to kiedyś jak gość mi dorabiał to wymieszał bazę razem z bezbarwnym i dał mi w pojemniczku z pędzelkiem ale w spray-ach raczej tak nie można zrobić, tym bardziej jak się kupuję gotowe
Jakiś czas temu robiłem zaprawki metallica za pomocą takiego spreju - na małe powierzchnie się nada bez bezbarwnego, ale i tak (przynajmniej u mnie) odcień spreja się różnił od lakieru na aucie. Kiedy zrobiłem zaprawki "normalną" bazą i psiknąłem klar z pistoletu - różnicę widać tylko w pełnym słońcu.
panowie a jaj mam takie pytanie, czy jak pójdę do kolesia co miesza lakiery np, z klapka od wlewu, to mi ładnie dobiorą to wiem , ale czy jest taka możliwość żebym ten lakier dostał w sprayu?
Tak na chłopski rozum, chodzi o to zebu mieszali i nabili w puszkę? da się tak?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum