Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 19:22 [R400 1.6 '99 LPG] Czy mam pociągniętą...
Witam,
Korzystając z chwili wolnego czasu i ciepłych dni postanowiłem pogrzebać przy moim R.
Zaglądałem tu i tam, aż dotarłem do skrzynki bezpieczników w komorze silnika. Na naklejce która znajdowała się na wieczku skrzynki zobaczyłem że mam przekaźnik i bezpiecznik potrzebny do klimatyzacji której nie posiadam. Na naklejce w miejscach przekaźnika i bezpiecznika była * co oznaczało "w opcji".
Pytam więc czy możliwe jest aby instalacja była już fabrycznie pociągnięta?
Bo jeśli tak to zostałoby mi znacznie mniej roboty przy zakładaniu fabrycznej klimatyzacji.
Pozdrawiam,
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 19:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 00:13
aiwer napisał/a:
Pytam więc czy możliwe jest aby instalacja była już fabrycznie pociągnięta?
Bo jeśli tak to zostałoby mi znacznie mniej roboty przy zakładaniu fabrycznej klimatyzacji.
dokładnie tak
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
soviet100 [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 00:33
To jest całkowicie nie opłacalne kiedyś to przerabiałem jak miałem auta bez klimatyzacji .
Najlepiej sprzedaj to co masz i kup z Klimą .
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 17:11
No tak, sprzedam to co mam i jak kupie to trafie na nie wiadomo co i wtedy będę jęczał.
Teraz wiem co mam i wystarczy kupić jakiegoś rozbitka i poprzekładać co trzeba a resztę części trzymać na ewentualną wymianę. Teraz brakuje mi właśnie tylko lub jak kto woli aż klimatyzacji.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
jak rozbitka to zeby mial uwalony tylko tyl...ale na prawde taka opcja jest malo oplacalna. Auto warte powiedzmy 10 tyś bo masz 99 rok nie ma co pakowac 20% jego wartosci w klime bo jak bedizesz sprzedawal ono nadal bedzie warte 10tyś.
aiwer, nie wiem ile Ty jezdzisz ale w zeszle lato uzywalem klimy okolo 2 razy w tygodniu po godzine. A jezdzilem codziennie do pracy i z powrotem, pozniej w weekendy a to na jakis wypad a to gdzies indziej. Badz co badz mnie by sie nie oplacalo ladowac 2000zl w klime...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
soviet100 [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 12:32
Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy ile trzeba tego wszystkie poprzerabiać .
To jest nie opłacalne i jak optymistycznie mówiąć jak Ci się uda do 2k za to zmieścić to będzie bardzo dobrze .
Masz dwie opcje wg mnie :
Wymiana auta .
Brak klimy .
Jak kupisz rozbitka to też nie wiadomo jak tam klimatyzacja żyła .
A kupować cześć po części to powodzenia .
Ty chyba sobie nie zdajesz sprawy ile trzeba tego wszystkie poprzerabiać .
To jest nie opłacalne i jak optymistycznie mówiąć jak Ci się uda do 2k za to zmieścić to będzie bardzo dobrze .
Przesadzasz. Przynajmniej 2 osoby na tym forum zakładały fabryczną klimatyzację do R200 i się zmieściły spokojnie w podanej przez Ciebie kwocie. Ja natomiast w zeszłym roku znalazłem na allegro prawdziwą perełkę - nowiusieńki zestaw dokładanej klimatyzacji dedykowanej do R25 firmy Alex Original. Z przesyłką kosztował 1550zł. Montowałem sam (35 roboczogodzin). Wystarczy tylko poszukać
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum