BoloSr, jeżeli są razem z czujnikami to bierz śmiało, jeżeli nie to się trochę zastanów, gdyż koszt samych czujników może przewyższyć znacznie koszt całego kompletu, a znalezienie i dopasowanie to już inna bajka.
Dla przypomnienia w ubiegłym sezonie temat który jest w kręgu twego zainteresowania był w znacznym stopniu poruszony na forum, zapraszam do zapoznania się z nim.
Właśnie jestem na etapie konstruowania stuningowanego zegarka w R45. Mam już opracowaną część wyświetlacza, dwa czujniki temperatury i zegar.
Podstawowy zegar Ustawienia zegara Temperatury
Chciałbym jeszcze dodać takie bajery jak np. spalanie /100km spalanie chwilowe. Wymaga to jednak podpięcia się pod instalację samochodu. I tu pytanie: pod co się podpiąć? Pod wtryski i "coś" co poda mi impulsy drogi. Nie mam pojęcia jak to dalej ugryźć. Może mi ktoś co nieco podpowiedzieć?
drooid, bardzo ciekawa konstrukcja z twojej strony, a czy czasem to nie będzie za małe i słabo widoczne w dzień?? Powiedz jakiś wyświetlacz LCD tam zastosowałeś???
Wydaje mi się że twoje pytane i zapędy konstrukcyjne bardziej można przypiąć do tematu jak podłączyć komputer poglądowy niż zegary, poszukaj temat komputera z wyświetlaczem LCD jest nawet na głównej stronie roverki.pl w artach.
Faktycznie post może ciut nie w temacie, przepraszam za offtopic.
Co do wyświetlacza, to jest on z Nokii 6100. Graficzny z podświetleniem. Niestety tylko jego część "mieści się" w oryginalnym rozmiarze okienka zegarka, ale nie chcę niczgo szlifować, rozwiercać by nie przedobrzyć. LCD powinien być czytelny w dzień nie gorzej niż oryginalny zegarek. Kwestia koloru liter, kontrastu i podświetlenia pozostaje do poeksperymentowania na żywo po skleceniu tego do jakiejś zwartej kupy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum