Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:47 Jaki stożek do 214Si 97r ???
Witam. Przymierzam się do kupna stożka ale nie wiem na co zwracać uwagę przy zakupie?
Jaki jest dobry i czy faktycznie robi jakąś różnice?
Rover 214Si 97r,.
1.4 16V
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 10:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dużo tam jest na ten temat Szczerze to myślałem że tylko wsadzę stożek i wszystko ok a tam więcej roboty i przerabiania niż sądziłem
I dalej jestem w kropce... jeżeli zamontuję stożek normalnie bez jakiś przeróbek to będzie to tylko bajer dla oka czy jednak coś tam się zmieni z dźwiękiem bynajmniej???
nie ma tam również tematu jakie stożki są dobre? tzn jakie polecacie???
jest bardzo duża różnica w dzwięku silnika !
wkręca się jak honda na stożku,
słuchaj jaki stożek to zależy od Twoich finansów
możesz kupić jakiś NO NAME za 50zł a równocześnie możesz kupić KN za 200zł
ja osobiście u siebie w 200tce mam stożek firmy SIMOTA, jest to dobra firma, cena nawet spoko bo coś koło 70zł ...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jest bardzo duża różnica w dzwięku silnika !
wkręca się jak honda na stożku,
słuchaj jaki stożek to zależy od Twoich finansów
możesz kupić jakiś NO NAME za 50zł a równocześnie możesz kupić KN za 200zł
ja osobiście u siebie w 200tce mam stożek firmy SIMOTA, jest to dobra firma, cena nawet spoko bo coś koło 70zł ...
ALe założyłeś stożek normalnie bez żadnych przerubek np. przepustnicy itp? skąd doprowadziłeś chłodzenie?
bez przeróbek przepustnicy, wywaliłem całą puszke filtra powietrza i w to miejsce stożek, doprowadzony też jest dolot zimnego powietrza ze zderzaka od dołu i hula
bez przeróbek przepustnicy, wywaliłem całą puszke filtra powietrza i w to miejsce stożek, doprowadzony też jest dolot zimnego powietrza ze zderzaka od dołu i hula
Ze zderzaka czyli gdzieś od siatki czy całkiem z dołu? Syf się nie przedostaje tym dolotem do stożka?
[ Dodano: Sob Kwi 03, 2010 02:07 ]
jakiej firmy jeszcze polecacie stożek??? nie chodzi mi o te całkiem drogie ale takie do 100 z groszem MAX
od siatki, rura idzie od siatki, jest w pewien sposób zabezpieczone żeby syfy się nie dostawały i działa,
ja tak jak pisałem wcześniej polecam firme SIMOTA
od siatki, rura idzie od siatki, jest w pewien sposób zabezpieczone żeby syfy się nie dostawały i działa,
ja tak jak pisałem wcześniej polecam firme SIMOTA
A jak zabezpieczyłeś tą rurę przed przedostaniem się syfu? jakąś pończochą czy jak?
Rozważam nad tym stożkiem SIMOTA, masz go luzem czy w obudowie? Ponieważ widziałem na allegro dużo luzem a i takie w obudowie.. w obudowie Chyba lepsze coo?
porządny stożek a nie jakieś jacky placki smioty czy inna chińszczyzna warta 10pln...
A Ty masz taki w swoim Rover'ku? Rozważam nad tym co podał LISUS
http://www.allegro.pl/ite...m_oryginal.html
nie zamierzam za filtr powietrza dawac 2 stówy... Ale zaś dobryziom twoja oferta jest na granicy wytrzymałości tylko gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć na temat tego filtra. Myślę że ten Simota a ten to dużej różnicy między sobą nie robią?!
A Ty masz taki w swoim Rover'ku? Rozważam nad tym co podał LISUS
http://www.allegro.pl/ite...m_oryginal.html
nie zamierzam za filtr powietrza dawac 2 stówy... Ale zaś dobryziom twoja oferta jest na granicy wytrzymałości tylko gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć na temat tego filtra. Myślę że ten Simota a ten to dużej różnicy między sobą nie robią?!
tak ja mam identyczny u siebie, wiesz różnicy w mocy po założeniu chińczyka czy Fujity na pewno nie zauważysz chyba ze masz już mocno dłubnięty samochód ale chodzi o jakość Fujita ma maksymalny stopień filtracji przy jednoczesnym bardzo niskim poziomie oporów powietrza. Do tego moja Fujita po roku czasu wygląda ja nówka chińczyk po ostatniej zimie rozsypuje się w rekach...
PS napisze jeszcze raz wszystkie te stożki simota, jacky itd... to są te same tanie chińczyki wartości 10pln tylko pod inna nazwa... wiec jak już zdecydujesz się na jakiś to bierz najtańszy posłuży ci rok później wyrzucisz kupisz nowy i to tez nie będzie głupie wyjście.
PS napisze jeszcze raz wszystkie te stożki simota, jacky itd... to są te same tanie chińczyki wartości 10pln tylko pod inna nazwa... wiec jak już zdecydujesz się na jakiś to bierz najtańszy posłuży ci rok później wyrzucisz kupisz nowy i to tez nie będzie głupie wyjście.
A skąd masz takie informacje? Porównywałeś parametry stożkow za 10PLN z tymi za 100PLN Czy po prostu tak myślisz?
_________________ Ludzie szybko jeżdżą, bo nie mają wyobraźni... Ja zapi**dalam, bo umiem
Ja na zimę chce przemieniać stożek na zwykły normalny filter więc tak szybko by się chyba nie rozleciał?! a skoro różnicy w mocy między sobą te stozki raczej nie robią to po co przepłacać? Najlepszym rozwiązaniem byłby stożek np. K&N ale i takie wieczne nie są! Zamierzam na takim stożku dwa sezony pobujać i zmiana na nowy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum