Wysłany: Wto Maj 04, 2010 16:58 [R620] Drżenie przy 40km/h później znika
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam serdecznie klubowiczy.Mam problem w moim roverku 620i mianowicie gdy rozpędzam samochód z 1 biegu drży cała kasta po ok. 40km/h drgania ustają.wymieniłem przeguby wew. i zew wszystkie drązki i gumy.Czy może to być luz w mechaniźmie różnicowym???jeśli jest to w układzie różnicowym proszę o dokładne wymiary łożysk które musiał bym wymienić i innych el. które musiał bym wymienić.
numer silnika SARRHMLAMAM139995
proszę o wyrozumiałosc jestem tu nowy
[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 17:58 ]
widzę że temacik cieżki bo jeszcze nikt nie odpisał:(
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 23:04, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 16:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 17:52
donkubik napisał/a:
.Czy może to być luz w mechaniźmie różnicowym???
Raczej nie. Przeczytaj i sprawdź co napisałem tu http://forum.roverki.eu/v...p=496945#496945 Sprawdź dodatkowo czy czasami nie masz jakiegoś błota na felgach od wewnątrz jak również sprawdziłbym wyważenie i stan opon.
[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 18:52 ]
Czy towarzyszą temu jakieś dziwne odgłosy i czy jest różnica w zależności od biegu na którym jedziesz przy prędkości 40km/h.
Koła są wyważone nie ma błota .Na 5 biegu jak jade 40 to jest stuk z prawej strony.a gdy przyspieszam z 1 to cała kasta drży jak przekrocze 50km/h to ustaje drżenie
To nie koniecznie mogą być poduszki. U mnie poduchy są tak wyrobione, że jak puszcze gaz na biegu to mi całym autem szarpnie. Ja bym szedł w stronę przegubów, tarcz, kół i tu szukał przyczyny. Z resztą nie zaszkodzi sprawdzić poduszek skrzyni, koszt wymiany nie jest duży.
Tarcze to raczej przy wiekszych predkosciach jak u mnie, ja bym obstawial poduchy.
U mnie jak mam niskie obroty to strasznie drzy kolumna kierownicy wlasnie przez poduche.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum