Z doswiadzenia wiem, ze roznie to bywa, a moze kolega myl silnik, albo zatopil?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 15:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czasami wlasnie ma. Mozna poczytac na naszym forum.
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 16:45 ] kris-tofer, u mnie nie szumi.
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 16:46 ]
Ale dla pewnosci jeszcze sprawdze jak odbiore auto.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
[ Dodano: Pon Maj 24, 2010 17:04 ] apples, ja tez mylem silnik ze dwa razy, ale bardzo delikatnie i tez mi sie nic nie stalo, ale byli koledzy, ktorym sie stalo i tez pisales w tym temacie i zdaje sie ze pokazywales swoj czysty silnik. Zaraz poszukam, tylko naprawde zaraz, bo mam urwanie glowy, maile telefony, forum i ciagle zadajacy pytania TheArt
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 16:22
Perez napisał/a:
Nie wiem jak to znalazlem, ale prosze
Spoko. Ten temat znam bo sam wstawiałem zdjęcia. Myślałem że coś innego i faktycznie takiego co może źle wpłynąć na silnik i podzespoły mechaniczne. Osobiście znam takie auta które nie miały mytych silników, a mają problemy z elektryką od porozlewanych płynów eksploatacyjnych lub wylanego akumulatora.
Osobiście znam takie auta które nie miały mytych silników, a mają problemy z elektryką od porozlewanych płynów eksploatacyjnych lub wylanego akumulatora.
Ale to nie znaczy, ze zalewanie lozysk woda nie moze miec na nie zlego wplywu, chyba sie ze mna zgodzisz?
Tutaj spierac sie nie moge, bo nie rozbieralem lozyska z alternatora.
Łożyska w alternatorze wyglądają tak jak to poniżej (z tą różnicą że to na zdjęciu jest miniaturowe).
Dostanie się wody do niego jest trudne, a tym bardziej wręcz prawie niemożliwe jak woda po prostu po nim spłynie.
Mi to się wydaje że jeśli Ci coś piszczy na początku to tak jak by coś nie miało z początku smarowania.
Przestaje po chwili czy jak silnik trochę temp. nabierze?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum