Wysłany: Pon Cze 29, 2009 19:24 [220 SD '97] czy tak powinno byc ..?? skrzynia biegów
LOKALIZACJA: ---skrzynia biegow i wychodzace z niej kielichy laczace sie z polosiami..
PROBLEM... --- gdy lapie za polosie zaraz przy kielichac i ruszami nimi (gora -doł ....przod-tyl) to kielichy wraz z polosiami maja skok kolo 0,5 cm, tak jakby lozyska na ktorych osadzone sa kielichy byly zuzyte i mialy luzy(wyciekow przy wyjsciu kielichow ze skrzyni -BRAK) --CZY TO NORMALNE ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 19:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co pamiętam to ma sie ruszać ale tylko w stronę skrzyni lub kola - kilka mm Jeżeli ci idzie do gory i na dol to juz pewnie nie masz oleju bo wyciekł podczas jazdy.
FSEbola, półosie nie są osadzone bezpośrednio w łożyskach, tylko są wsunięte w wał mechanizmu różnicowego i luz masz pomiędzy półosią a tym wałem. Uszczelniacz jest dość elastyczny wiec jeśli ten luz nei jest za duży (w miejscu uszczelniacza) to on będzie trzymał olej .... u mnie też tak latają półosie od początku użytkowania (ponad 100kkm temu) i auto śmiga, mechanik mi mówił, ze z biegiem czasu tak często w autach bywa i jeśli nie powoduje to wycieku oleju przez uszczelniacze to jeździć.
półosie nie są osadzone bezpośrednio w łożyskach, tylko są wsunięte w wał mechanizmu różnicowego i luz masz pomiędzy półosią a tym wałem. ........
znaczy sie jak dobrze rozumiem to by tlumaczylo luz poziomy wzdłuz osi połosiek , czyli luz w lewą-prawą
a luz w pionie (gora-doł) ...???? jak wejde pod auto zlapie poloskie i zaczne poruszac ja gora dol to mam tam ze 5mm skoku.....
ten skok/luz polosiek mam juz od ponad dwoch lat, wyciekow ze skrzynie brak wiec uszczelniacze trzymaja, no ale luz jest irytujacy......
czy to tez tak powinno byc..???
znaczy sie jak dobrze rozumiem to by tlumaczylo luz poziomy wzdłuz osi połosiek , czyli luz w lewą-prawą
takę luz góra dół to tłumaczy ... wg. słów mojego mechanika. Skoro nie masz wycieków a lz się nei powieksza, to ..... jeździć jeździć .... to seria L ... lejesz ON i w drogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum