Wysłany: Sob Cze 12, 2010 19:23 [r 400]Problem z centralnym
witam mam delikatny problem z centralonym jakis tydzien temu nagle sie okazało ze jak zamykam auto z kluczyka to zamykają sie tylko moje drzwi{kierowcy} a resta milczy ,całosc sie zamykała tylko z pilota a dzisiaj sie okazało ze przy otwieraniu tez wszystkie sie otwierają z pilota prócz kierowcy i kierunki ani teraz ani tydzien temu nie sygnalizują 3 mrugniec zato przy otwieraniu migna raz tak jak powinno byc.Powiedzcie gdzie szukac przyczyny moze kupic silownik master czy moze da sie naprawic to w jakis inny sposób??
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 19:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja tez mysle ze to w drzwiach kierowcy ale zaden kabelek nie jest przerwany niewiem tylko jak sie dobrac do tych kabelków to są przy gniezdzie w drzwiach bo kompletnie ich nie widac a pozatym tam jest mało miejsca chyba ze drzwi sciągnąc,a moze ktos to juz przerabiał moze jakis schemacik/
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1452 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 21:02
Sprawdź kolego wiązkę drzwi, wydaje mi się że uszkodzony jest jakiś przewód sterowania od mastera, skoro centralny nie reaguje na polecenia wydawane kluczykiem.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
witam tez mi sie wydaje ze problem lezy w drwiach ale czy ktos z was juz kiedys rozbierał ta wtyczke co jest w drzwiach zaraz przy głosniku bo mi ona wygląda na nierozbieralną i jeszcze jedno gdzie jest to rave i schemacik drzwi kierowcy bo nie potrafie znalezc
RAVE masz tu http://www.roverki.pl/ind...owe-do-roverkow .
Mój mąż kiedyś rozbierał tę wtyczkę, bo się dwa kabelki w niej przetarły. To jest rozbieralne, przewody wchodzą jakoś na zatrzask czy coś w tym stylu. Niestety cała wtyczka była zapaćkana towotem czy czymś takim i nie bardzo to chciało wyłazić, więc skończyło się rzeźbą (lutowaniem) .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum