Wysłany: Pią Cze 11, 2010 13:16 [R420 Di 1997r] Zaczął mulic przy ruszaniu
Witam.
Otóż mój roverek zaczął mulic przy ruszaniu. Jak ruszam to jakby nie miał siły, dopiero tak powyżej 2000 obr. jest ok. Wcześniej az tak nie było. Co mogło sie stać? Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 13:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
u mnie jest to samo nie ma sily ruszyc.. zamula musze dawac duzo gazu i dopiero powyzej 2 tys jedzie..jak jest zimny ok wyjade z parkingu ale pojezdze troche po miescie i robi sie pieklo do tego sprzeglo skrzypi i ciezko chodzi: http://forum.roverki.eu/v...p=511124#511124
klima jest ale dzisiaj nie bylo za ciekawie tak jakby dmuchalo poprostu ale to juz inna sprawa....
moze ktos ma jakies sugestie odnosnie tego ruszania? na Pb jest to samo.
podobnie jak u kolegi wczesniej tak nie bylo w dodatku dzisiaj podczas jazdy w ogole nie chccial jechac tak jakby cos go przytkalo przelaczylem na pb i to samo, za chwile jakos poszedl;d
Zrobiłem teścik. Odłączyłem przepływomierz i zdecydowanie lepiej. Wniosek: albo brudny i trzeba wyczyścić albo padł. Muszę kupić coś do czyszczenia i wyczyścic go.
Druga sprawa że jestem tuz przed wymianą oleju i filtra powietrza. Może po wymianie bedzie zdecydowanie lepiej.
Tylko, że ja mam disla!!!
Ostatnio zmieniony przez mirwin Pon Cze 14, 2010 11:58, w całości zmieniany 1 raz
No właśnie u mnie gaśnie po paru sekundach od przekręcenia kluczyka i nic. Powymieniam olej, filtry i wyczyszczę przepływke to zobaczę czy to cos dało.
klima przy ruszaniu muli auto niestety ... a że silnik w dolnym zakresie obrotów jest dość słaby to i ten dodatkowy balast jest mocniej odczuwalny .... w trasie jest to niezauważalne ... w mieście niestety tak
klima przy ruszaniu muli auto niestety ... a że silnik w dolnym zakresie obrotów jest dość słaby to i ten dodatkowy balast jest mocniej odczuwalny .... w trasie jest to niezauważalne ... w mieście niestety tak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum