Witam. Posiadam Roverka 600 w dielsu i od dłuższego czasu doskwiera mi brak tempomatu. W moim poprzednim aucie posiadałem takie urządzenie, no i wiadomo do dobrego szybko się człowiek przyzwyczaja. Czy jest opcja aby zamontować w tym aucie tempomat, ile by to kosztowało i gdzie ewentualnie szukać osoby, która podjela by siętego zadania. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 20, 2010 21:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kolega Remi55 dokładał tempomat do swojego R220 SD ... to było całkiem zewnętrzne urządzenie o koszcie ok 100E ... chyba producentem jest firma eberspacher (ta od urządzeń webasto) Opis tego też chyba na forum gdzieś był ... proponuję poszperać
Ja mam u siebie taki tempomat, steranie gazem jest realizowane poprzez linkę która jest podczepiona pod przepustnicę - tak samo jak linka od gazu. W benzynie dosyć prosto to wygląda, natomiast w dizlu??? Tak jest chyba potencjometr co?
W SDi masz potencjometr gazu, do którego dochodzi linka od pedału gazu, więc spokojnie to zadziała W R600 ten potencjometr jest wewnątrz samochodu o ile kojarzę (gdzieś nad pedałami) i tam trzeba bedzie siłownik tempomatu montować zapewne
NFSU9, Tak jak koledzy wyżej piszą i podali linka mam dokładnie to urządzenie
Kosztowało 100€ i na prawdę polecam, w 620 oraz teraz w 25 mam tez potencjometr gazu ale linka tak czy inaczej jest wiec najłatwiej jest do jego się podpiąć żeby ciągnęło
Poczytaj instrukcje i sam się podejmiesz instalacji bo jest prosta
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum