Wysłany: Wto Cze 22, 2010 21:22 [R600] Centralny zamek nie zamyka jednych z drzwi =/
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
mam prowblem z roverkiem drzwi tylnie od prawy od pasażera nie reagują na zamykanie i oteirania z pilota i z zamka normlanie przekręcając kluczykiem. dopieor gdy ręcznie zarygluje to alarm sie uzbraja. co jest przyczyną???? i co z tym zrobić????
na drzwiach, przy zamku, jest taki suwak.. może on jest spuszczony, albo podniesiony do góry..
Nie jestem pewien na sto procent do czego on służy, ale wiem, że to jakaś blokada
na drzwiach, przy zamku, jest taki suwak.. może on jest spuszczony, albo podniesiony do góry..
Nie jestem pewien na sto procent do czego on służy, ale wiem, że to jakaś blokada
Spróbuj to przesunąć i może będzie grało
nie jest to blokada otwierania drzwi od wewnatrz ? np jak wieziesz dzieci czy teściową
Warto zanim zdejmiecie poczek obadac kostke wchodzaca w drzwi, ale ja i tak bym stawial na silownik.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
upitolił się ten dzyndzelek, sprawa prosta do ogarnięcia, 3 lata temu sam to naprawiałem spokojnie dacie rade mam jeszcze instrukcje od Macieja z czasów grup dyskusyjnych:
Rozbiorka drzwi:
1. Wykrecic jedna srubke widoczna na wysokosci zamka,
2. Wykrecic dwie srubki w raczce do zamykania
3. Wyciagnac plastikowy korek (podwazyc cienkim srubokretem) niedaleko
lusterka
4. Odpiac zabezpieczenie klamki (zabezpieczenie srobki)
5. Odkrecic srubke, przesunac ja "do przodu", zeby nie ulamac zapadek
6. Odbezpieczyc ciegno (np. srubokret do kostek)
7. Wyjac klamke
8. Dol tapicerki podwazyc grubszym srubokretem owinietym czyms miekkim (np.
tasma izolacyjna)
9. Tapicerka powinna wyskoczyc z zatrzaskow (sa dosc wytrzymale)
10. Popchnac tyl ku gorze
11. Odpiac kostki od diody i od sterowania lusterkami.
12. Odkrecic raczke od boczku
Naprawa silownika:
1. Rozbierać siłownik - zapamiętując jak
2. W miejscu gdzie ułamał się plastikowy pipek wiercić odpowiednią dziurkę
(chyba wiertłem 3 lub 3,5)
3. Nagwintować gwintownikiem chyba 4
4. Przyciąć śrubkę
5. Śrubkę 4 bez gwintu do samego łba (ma mieć kawałeczek pręta bez gwintu)
wkręcić w nagwintowany otwór
6. Wkleić dodatkowo na poxipol czy superglue
7. Zlozyc
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum